ZAGREB: POSVETA KATOLIČKIH LIJEČNIKA PRESVETOM SRCU ISUSOVU

Članovi Podružnice Hrvatskog katoličkog liječničkog društva „Branimir Richer” u Zagrebu, kao i predstavnice HDMST-a sudjelovali su, 7. lipnja 2024. godine, na petoj obnovi posvete Presvetom Srcu Isusovu, u istoimenoj crkvi u KBC-u „Sestre milosrdnice“ (Vinogradska 26)

Nazočne članove HKLD-a, HDMST-a i vjernike na misnom slavlju pozdravio je župnik, vlč. Ivica Zlodi te u misno slavlje uveo predvoditelja, glavnog urednika Radio Marije p. Stjepana Fridla.

U svojoj nadahnutoj homiliji p. Fridl je iz raznih gledišta pojasnio važnost i utjecaj brojnih milosti kojim Presveto Srce Isusovo obasiplje sve one koji se Njemu utječu. Na kraju Mise predvodio je Posvetnu molitvu katoličkih liječnika, zajedno s okupljenim vjernicima koji su čitali molitvu s prigodinih sličica koje smo im poklonili.

POSVETNA MOLITVA KATOLIČKIH LIJEČNIKA P. SRCU ISUSOVU

Mi liječnici cijelog svijeta posvećujemo se tebi, Presveto Srce Isusovo, i obvezujemo se uzeti te kao svoj uzor, učiti od tebe, svog gospodara i prijatelja, Gospodina i Boga. Ponizno prosimo milost voljeti onako kako si ti voljelo i služiti onako kako si ti služilo.

Presveto Srce Isusovo, isto ono srce koje kuca i u našim grudima i u svakom ljudskom biću, daj nam da čuvamo dostojanstvo ljudskog života od začeća do smrti, da ga branimo i liječimo. Daj da riječima i postupcima budemo dostojni poziva služenja i pomoći bolesnicima.

Božansko Srce Isusovo koje si voljelo ljudskim srcem, daj da te prepoznamo u onima koji pate, da se ne okrećemo od njihovih nedaća nego da im služimo u radosti onako, kako bismo i mi htjeli da se nama služi. Daj nam srce puno mudrosti i snage da sve svoje vještine možemo staviti u službu općeg dobra i vječnog života te širenja radosne vijesti spasenja za sve ljude.

Krotko Srce Isusovo, na križu probodeno, daj nam da u svom poslanju prihvaćamo svoja ljudska ograničenja, da iz vlastitih slabosti možemo razumjeti krhkost ljudi kojima smo poslani i čije boli trebamo izliječiti i ublažiti.
Potrebna nam je pomoć obitelji i supružnika, djece i prijatelja, radnih kolega, pa ti i sve njih prikazujemo, i za njih molimo.

Isuse blaga i ponizna srca… Učini srca naša po srcu svome!

 

Po završetku misnog slavlja članovi našeg društva proveli su u neformalnom druženju s p. Fridlom i domaćinom vlč. Ivicom Zlodijem koji je iskazao speremnost na daljnju suradnju.

U Zagrebu 7. 6. 2024., prim. dr. med. I. Barišić

 

No Comments

Post A Comment