Zagreb je od 30. svibnja do 2. lipnja ove godine domaćin 25. kongresa FIAMC-a

FIAMC 2 260

Zagreb je od 30. svibnja do 2. lipnja ove godine biti domaćin 25. kongresa FIAMC-a (Federation Internationale des Associations Medicales Catholiqes), Svjetskog saveza liječnika katolika, koji će se održati pod nazivom: “Sanctity of Life and the Medical Proffesion from Humanae Vitae to Laudato Si”

Domaćin skupu, na kojem se očekuju brojni ugledni predavači iz Hrvatske i inozemstva, je Hrvatsko katoličko liječničko društvo (HKLD), a visoka pokroviteljica predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

Svoje pismo i blagoslov sudionicima uputio je papa Franjo, čiji će izaslanik mons. Vincenzo Paglia, predsjednik Papinske akademije za život biti predavač na kongresu.

Svetost života i ljudskog dostojanstva, prigovor savjesti u znanosti i kliničkoj praksi, posebice u perspektivi novih tehnologija, etički i pravni aspekti zaštite nerođenog djeteta, neke su od tema o kojima će se razgovarati na kongresu.

Kada bismo se koristili sportskim mjerama, rekli bismo da je Hrvatska domaćin olimpijade, kaže prof. dr. sc. Ana Planinc-Peraica, predsjednica HKLD-a, govoreći o važnosti kongresa čiji je domaćin Zagreb, odnosno Hrvatska.

Veliko je to priznanje HKLD-u i hrvatskoj medicini, tim više što je riječ o jubilarnom, 25. Kongresu FIAMC-a koji se održava u godini kada se obilježava 50. godišnjica objave enciklike pape Pavla VI. „Humanae Vitae“.

Kardinal Josip Bozanić, počasni je predsjednik kongresa i član počasnog organizacijskog odbora.

No Comments

Post A Comment