Zagreb: Čestitka predsjednika HKLD-a povodom imenovanja novog biskupa Požeške biskupije

Papa Franjo imenovao je za novog biskupa Požeške biskupije biskupa fra Ivu Martinovića koji će zamijeniti dosadašnjeg biskupa msgr. Antuna Škvorčevića kojeg je Papa Ivan Pavao II. imenovao prvim požeškim biskupom 5. srpnja 1997. godine, a zaredio 27. rujna iste godine. Tim povodom predsjednik Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva izv. prof. dr. sc. Rok Čivljak, dr. med., uputio je čestitku novoimenovanom biskupu fra Ivi Martinoviću, koju prenosimo.

Poštovani fra Ivo, novoimenovani požeški biskupe,

s radošću smo primili vijest da Vam je Sveti Otac povjerio pastoralno upravljanje Požeškom biskupijom. Nakon uspješnog upravljanja Provincijom sv. Jeronima franjevaca trećoredaca glagoljaša, preuzeti ćete još veću i odgovorniju službu pastira mlade, ali povijesno značajne Požeške biskupije. Mons. Antun Škvorčević koji je upravljao Požeškom biskupijom od njenoga utemeljenja 1997. godine utemeljio je put koji ćete Vi sada nastaviti. Zahvaljujemo Papi Franji na ovom daru Vašega imenovanja, a Gospodina molimo da blagoslovi Vaš rad te Vam da snage da nastavite uspješno voditi ovu hrvatsku Crkvu u dobro utemeljenoj zajednici vjernika, iako u vremenima koja su za nas kršćane opterećena brojnim izazovima i pošastima.

Hrvatsko katoličko liječničko društvo (HKLD) na području Požeške biskupije ima čak pet podružnica: Našice, Nova Gradiška, Pakrac-Lipik-Daruvar, Požega i Virovitica. Nadamo se da će Vaše dosadašnje iskustvo u pastoralnom djelovanju pomoći u oživljavanju aktivnosti ovih podružnica te suradnji sa središnjicom HKLD-a, a sve u interesu duhovne formacije zdravstvenih djelatnika koji su odabrali put svoga zaštitnika sv. Luke Evanđeliste kao i dobrobiti naših bolesnika kojima služimo i za koje skrbimo.

Vjerujemo da ste s pouzdanjem preuzeli ovu službu te da ćete ju časno vršiti za dobrobit svih vjernika ove Biskupije, kao i Crkve u Hrvata. Neka Vas u Vašem poslanju prate riječi Svetoga Pisma koje je sv. Ignacije Lojolski upućivao sv. Franji Ksaverskome „Što koristi čovjeku, ako dobije cijeli svijet, a izgubi svoj život“ (Mk 8,36) kao i riječi našega zaštitnika sv. Luke „Žetva je velika, ali radnika malo. Molite dakle gospodara žetve da radnike pošalje u žetvu svoju. Idite!“. Stoga ćemo i mi članovi HKLD-a moliti za Vas!

Uime Upravnog odbora i svih članova Hrvatskoga katoličkoga liječničkog društva primite naše najiskrenije čestitke!

Pozdrav u Kristu

Izv. prof. dr. sc. Rok Čivljak, dr. med.
predsjednik HKLD-a

 

Možete pogledati i čestitku u izvornom obliku ovdje!

 

 

 

No Comments

Post A Comment