Za novu predsjednicu Hrvatskog katoličkog liječničkog društva izabrana prof.dr.sc. Ana Peraica

U Zagrebu održan izborni dio Godišnje skupštine Hrvatskog katoličkog liječničkog društva

01 HKLD Izborna 12 09 2015 155

Za predsjednicu Hrvatskog katoličkog liječničkog društva izabrana je prof. dr. sc. Ana Peraica, dr. med., spec. interne medicine. Novi dopredsjednici HKLD-a su prim. dr. sc. Rok Čivljak, dr. med., spec. infektologije i prof. dr. sc. Jadranka Sertić, spec. medicinske biokemije

Dana 12. rujna 2015. godine u Zagrebu održan je izborni dio Godišnje skupštine Hrvatskog katoličkog liječničkog društva. Program je započeo u 10:00 sati svetom misom koju je predvodio dr.sc. fra Draženko Tomić, gvardijan Samostana Bezriješnog začeća Blažene Djevice Marije u Zagrebu. Fra Draženko je na kraju misnog slavlja zazvao Božji blagoslov na sve sudionike Skupštine kako bi članovi Hrvatskog katoličkog liječničkog društva vođeni Duhom Svetim izabrali novo vodstvo Društva. Radni dio je započeo u 11:00 sati u dvorani Samostana Bezgrješnog začeća BDM molitvom svih okupljenih.

HKLD Izborna 12 09 2015 23

Dr. Franjo Turalija je otvorio Skupštinu, pozdravio sve okupljene te uputio riječi zahvale članovima Upravnog i Nadzornog odbora, Suda časti, dopredsjednicima, tajniku te svim ostalim članovima koji su svojim radom doprinosili radu Društva za vrijeme njegovog mandata. Potom su predstavljena tijela Skupštine i imenovani članovi istih. Za članove Radnog predsjedništva predloženi su: akademik Željko Reiner, dr.med., prof.dr.sc. Danica Galešić Ljubanović, dr.med., Danijela De Micheli Vitturi, dr.med., Ivan Krajinović, dr.med. i prim. Srećko Ljubičić, dr.med. Za članove Izbornog povjerenstva izabrani su: prim. Ivan Barišić, dr.med., dr.sc. Petar Bilić, dr.med., Dijana Krišto, dr.med., Marija Perić, dr.med. i mr.sc. Žarko Udiljak, dr.med. Za zapisničara je izabrana Katarina Marušić, dr.med., a za dva ovjerovitelja zapisnika izabrani su prim.dr.sc. Ružica Šmalcelj, dr.med. i Mirjana Vrsalović, mr.ph. Članovi Verifikacijskog povjerenstva bili su: prim.dr.sc. Darko Richter, dr.med., Slavko Žagar, dr.med., doc.dr.sc. Ivo Bogdan, dr.med.

Prof. Galešić Ljubanović pozvala je prisutne predstavnike podružnica HKLD-a da kažu nekoliko riječi te su se redom predstavili predstavnici podružnice iz Pule, Zadra, Pakraca, Lipika, Daruvara, Splita, Dubrovnika, Našica, Nove Gradiške, Požege, Vinkovaca, Zaboka, Rijeke, Đakova i Slavonskog Broda.

HKLD Izborna 12 09 2015 26

Akademik Željko Reiner podnio je izvješće Nadzornog odbora te rekao kako u proteklom razdoblju nisu utvrđeni propusti u radu Upravnog odbora niti Društva u cjelini te da je Drušvo uredno poslovalo. Nakon toga je dosadašnji predsjednik dr. Franjo Turalija razriješen dužnosti. Prof. Galešić Ljubanović je istaknula kako je za vrijeme mandata dr. Turalije učinjeno jako mnogo, Društvo je dobilo svoje prostorije te je naglasila kako je to posao koji je najvećim dijelom odradio upravo dosadašnji predsjednik HKLD-a. Nadalje, u proteklom periodu Staut HKLD-a je prilagođen novom Zakonu o udrugama. Prof. Galešić Ljubanović se osvrnula i na aktivnot tajnika HKLD-a, dr. Ivana Ćelića, naglasivši kako je dr. Ćelić prvo bio član Sekcije mladih te mu je zahvalila na svemu što je učinio za Društvo. Također, okupljene je podsjetila kako su mnoge nove podružnice HKLD-a osnovane upravo angažmanom dr. Ćelića. Zahvale su upućene i doc.dr.sc. Marici Miletić-Medved i prof.dr.sc. Jadranki Sertić, dosadašnjim dopredsjednicama Društva te rizničaru dr.sc. Romanu Vrabecu koji je osam godina obnašao ovu službu.

HKLD Izborna 12 09 2015 19

Uslijedilo je predstavljanje kandidata za predsjednika i dopredsjednika Društva, tajnika, rizničara te članove Upravnog odbora. Nakon što su prijedlozi usvojeni podijeljeni su glasački listići te je provedeno tajno glasovanje. Za vrijeme obrade izbornih rezultata održan je prigodan domjenak i druženje okupljenih članova. Potom je uslijedilo izvješće Izbornog i Verifikacijskog povjerenstva na čelu s akademikom Reinerom koje je utvrdilo da su izbori provedeni u skladu sa Statutom te su proglašni rezultati izbora i imenovan je novi Upravni odbor.

Rezultati izbora:

1. Predsjednica HKLD-a:
Prof. dr. sc. Ana Planinc-Peraica, dr. med., spec. interne medicine

2. Dopredsjednici HKLD-a:
Prim. dr. sc. Rok Čivljak, dr. med., spec. infektologije
Prof.dr.sc. Jadranka Sertić, spec. medicinske biokemije

3. Tajnici HKLD-a:
Ivan Pavao Gradiški, dr. med., specijalizant psihijatrije
Matea Pešorda, dr. med.

4. Rizničar HKLD-a:
Dr. sc. Romano Vrabec, dr. med., spec. oftalomologije 
Prim. dr. sc. Miroslav Bojić, dr. med., spec. psihijatrije

5. Upravni odor HKLD-a:
Prof. dr. sc. Marija Žagar, dr. med., spec. neurologije
Doc. dr. sc. Marica Miletić-Medved, dr. med., spec. epidemiolog
Prof. dr. sc. Edvard Galić, dr. med., spec. interne medicine
Prof. dr. sc. Neda Aberle, dr. med., spec. pedijatrije
Prof. dr. sc. Natalija Kučić, dr. med.
Danijela De Micheli Vitturi, dr. med., spec. obiteljske medicine
Dr. sc. Mirjana Radan, dr. med., spec. ginekologije

6. Nadzorni odbor HKLD-a:
Prof. dr. sc. Vlado Jukić, dr. med., spec. psihijatrije 
Akademik Željko Reiner, dr. med., spec. interne medicine
Prof. dr. sc. Mate Mihanović, dr. med., spec. psihijatrije 
Doc. dr. sc. Suzana Kukulj, dr. med., spec. pulmologije 
Mirko Karačić, dr. med., spec. interne medicine

7. Sud časti HKLD-a:
Prim. dr. sc. Ružica Šmalcelj, dr. med., spec. interne medicine 
Prof. dr. sc. Zdravko Mandić, dr.med., spec. oftalmologije
Dr. sc. Ante Gojević, dr. med., spec. kirurgije
Tomo Kovač, dr. med., spec. kirurgije – traumatologije
Davorka Rosić, dr. med., spec. fizikalne medicine i rehabilitacije

02 HKLD Izborna 12 09 2015 169

Nakon proglašenja rezultata izbora okupljenima se obratila novoizabrana predsjednica HKLD-a prof. Ana Planinc-Peraica te rekla kako pozicija na koju je došla nije počasna nego radna. Članove HKLD-a je zamolila za pomoć oko ostvarenja ciljeva Društva te predstavila plan rekavši kako planira nastaviti činiti ono dobro koje je učinjeno unazad 25 godina postojanja Društva. Nadalje, prof. Planinc-Peraica je naglasila kako je u društvu u kojem prevladava etički relativizam važan osobni kontakt članova Društva na čemu će se i dalje ustrajavati, kao i na pomoći duhovnika, održavanju stručnih predavanja, održavanju web stranice te tiskanju Glasnika. Predsjednica je naglasila potrebu suradnje s podružnicama te je rekla kako se susreti ne bi trebali svoditi samo na druženja prilikom godišnjih skupština. Također, planira se organizacija tečaja iz područja etike, poticanje aktivnosti Sekcije mladih kao i druženja sa starijim i umirovljenim članovima Društva. Planira se uputiti prijedlog Hrvatskoj liječničkoj komori da 20-30% bodova potrebnih za licencu bude ostvareno preko edukacije iz područja etike. Za slijedeću godinu planirana je proslava 25 godina postojanja Društva te obilježavanje Svjetskog dana priziva savjesti. Predsjednica je pozvala sve članove na angažman kako bi se mogli ispuniti predviđeni ciljevi.

Predsjednica Sekcije farmaceuta Marija Benković najavila je 26. rujna proslavu blagdana sv. Kuzme i Damjana, a dr. Hrvoje Bogadi pozvao je prisutne 8. listopada na 4. Nacionalno i 6. Biskupijsko hodočašće zdravstvenih djelatnika u Voćin. Također, najavljena ja proslava blagdana sv. Luke, koja će se održati 18. listopada u Bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj ulici u Zagrebu. Nakon zatvaranja Skupštine uslijedila je molitva koju je predvodio fra Draženko Tomić, duhovnik zagrebačke podružnice HKLD-a.

Katarina Marušić, dr. med.

HKLD Izborna 12 09 2015 6

HKLD Izborna 12 09 2015 124

HKLD Izborna 12 09 2015 109

HKLD Izborna 12 09 2015 65

HKLD Izborna 12 09 2015 119

 

logo krizPogledajte galeriju 150 foto

 

 

No Comments

Post A Comment