Vijesti iz FIAMC-a: Katoličko liječničko društvo SAD-a pohvaljuje odluku Vrhovnog suda SAD-a da poništi odluku Roe protiv Wadea

cma

Katoličko liječničko društvo SAD-a (CMA, od engl. Catholic Medical Association) pohvaljuje odluku Vrhovnog suda SAD-a da poništi odluku Roe protiv Wadea. CMA zahvaljuje članovima koji su utjecali na povijesni tijek i obećaje da će ostati predani zaštiti života. 

Philadelphia, 24. lipnja 2022. – Katolička liječnička društvo SAD-a pohvalilo je Vrhovni sud SAD-a za priznavanje naslijeđenoga dostojanstva koje svatko od nas ima od trenutka začeća te izražava neizmjernu zahvalnost za odluku o ukidanju odluke Roe protiv Wadea. Objava ove odluke signalizira dugo očekivano ponovno priznavanje najnevinijeg i najnezaštićenijeg američkog građanina: nerođenog djeteta.

“Ispunjeni smo zahvalnošću i olakšanjem, kao katolici, što znamo da je ovaj gnusni i medicinski neutemeljeni zakon poništen. Predugo je utjecao na ljude i uvjeravao ih da je pobačaj pravedan – dok je zapravo istina upravo suprotna” rekao je dr. Craig Treptow, predsjednik CMA.

Odluka sudaca koji su glasali za većinsko mišljenje dokaz je sve veće znanstvene i logičke potpore za priznavanje nerođenog djeteta kao osobe.

Dr. Treptow  je naveo: “Kao medicinski stručnjaci, sa zadovoljstvom možemo reći da je ovom odlukom uzet u obzir napredak medicine koji jasno potvrđuje da život počinje od trenutka začeća. Želim zahvaliti svim svojim kolegama liječnicima diljem zemlje i svijeta čija su istraživanja i predanost praksi pomogli da dođemo do ovog trenutka.”

CMA želi odati priznanje našim stručnim članovima čiji su medicinski uvid i nepokolebljiva predanost dostojanstvu ljudske osobe nedvojbeno pridonijeli odluci SCOTUS-a. Predsjednica Odbora za zdravstvenu zaštitu CMA, dr. Tim Millea, dodala je: “Napori da se isprave pogreške proizišle iz odluke Roe protiv Wadea trajali su gotovo pola stoljeća, ali nisu posustali. S ovom odlukom rasprava o pobačaju sada postaje odgovornost svake pojedine države, gdje će CMA i mnoge druge pro-life organizacije nastaviti marljivo raditi na zaštiti nevinih.” CMA ostaje posvećena zaštiti žena i majki i stavlja se na raspolaganje svakome tko možda razmišlja o pobačaju ili treba pomoć u kriznoj trudnoći.

“Naši članovi svakodnevno utječu na živote žena i majki diljem zemlje. Od pružanja izvrsne skrbi ženama u svojim ginekološkim ordinacijama i klinikama preko volontiranja i financijske potpore tim ustanovama, do koordinacije lokalnih akcija opskrbe rodilja i još mnogo toga. Želim im svima zahvaliti na nesebičnom služenjau kojee u konačnici spašava ljudske živote” nadodao je dr. Mario Dickerson, izvršni direktor CMA. CMA ostaje na prvoj liniji obrane ljudskoga života u svim njegovim razvojnim stadijima, na federalnoj i različitim lokalnim razinama.

Jill Blumenfeld

Prijevod: 

Andrija Miculinić, dr. med.

Izvor:

https://www.fiamc.org/regional-news/region-5-north-america/cma-usa-commends-supreme-court-s-decision-to-overturn-roe-v-wade/

 

No Comments

Post A Comment