Varaždin: Održana korizmena duhovna obnova

U Varaždinu je 8. ožujka 2024. godine održana korizmena duhovna obnova za članove varaždinske i koprivničke podružnice HKLD-a. Susret je započeo nagovorom o molitvi koji je održao vlč. Nikola Tomašević, duhovnik varaždinske podružnice.

U prvom dijelu je bila riječ o tome kako je molitva egzistencijalna potreba svakoga čovjeka koja se može okarakterizirati kao dah duše (papa Franjo). Ako čovjek ne odgovara na tu potrebu, ne da duši disati.

Drugi dio nagovora je bio o discipliniranosti i redovitosti molitve te kako postići navedeno.

U trećem dijelu je bila riječ o važnosti trenutaka šutnje u molitvi, posebno na početku molitve, u kojem se otvaramo ne samo za ono za što trenutno molimo, nego i za Boga samoga i Njegovu riječ koja je veći dar od svih drugih darova i milosti koje molitvama tražimo.

Nakon lijepog i poticajnog nagovora, prisutni članovi su imali priliku za pojedinačnu ispovijed, a potom je uslijedila sv. Misa koju je predvodio varaždinski biskup mons. Bože Radoš u zajedništvu s vlč. Nikolom Tomaševićem i vlč. Markom Domiterom. Biskup je u homiliji govorio o Bogu koji je naš liječnik i koji je odredio lijek našim grijesima, a to su molitva, post i djela milosrđa.

Duhovnoj obnovi je prisustvovalo tridesetak članova iz obje podružnice koji su se po završetku duhovnog programa okupili na zajedničkom druženju i večeri u dvorani Biskupskog ordinarijata.

Veronika Jaković, dr. med.
Tajnica Podružnice Varaždin

No Comments

Post A Comment