VARAŽDIN: ČLANOVI HKLD-a NA HODOČAŠĆU U LUDBREG

Hodočašće bolesnika, osoba s invaliditetom, karitativnih djelatnika te medicinskog osoblja i djelatnika Crvenog križa u Svetište Predragocjene Krvi Kristove u Ludbreg održano je u nedjelju, 27. kolovoza 2023. godine.

Među nazočnima su bili i članovi varaždinske podružnice Hrvatskoga katoličkoga liječničkog društva. Hodočašnički dan je započeo procesijom od župne crkve do zavjetne kapele gdje je vlč. Leonardo Šardi, povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihove obitelji Varaždinske biskupije, predvodio pobožnost križnog puta. Potom je uslijedila sveta misa koju je predvodio fra Tomislav Glavnik, OFMConv., ravnatelj Hrvatskog Caritasa. Fra Glavnik se u homiliji oslonio na temu iz evanđelja gdje Isus pita svoje učenike, ali i nas: „A vi, što vi kažete, tko sam ja?“. Ono što je važno je da naš život svjedoči drugima o tome tko je Isus Krist. Na kraju je istaknuo kako trebamo biti svjesni da, što god mi činili, postoji netko tko je iznad svih nas, a to je Gospodin Bog. Potaknuo je sve hodočasnike da pomažu jedni drugima nositi križ.

Članovi varaždinske podružnice HKLD-a su nakon euharistijskog slavlja imali zajednički ručak na kojem su imali priliku još neko vrijeme provesti zajedno. Bilo je to lijepo hodočašće na kojem se mogla primiti snaga za sve dane i obveze koje stoje pred liječnicima u njihovom poslovnom i privatnom životu.

Veronika Jaković, dr. med.

 

No Comments

Post A Comment