Uskrsna čestitka članovima Hrvatskoga katoličkoga liječničkoga društva

 uskrs

Uskrs 2021.

“Pa ako umrijesmo s Kristom, vjerujemo da ćemo i živjeti zajedno s njime. Znamo doista: Krist uskrišen od mrtvih više ne umire, smrt njime više ne gospoduje. Što umrije, umrije grijehu jednom zauvijek; a što živi, živi Bogu. Tako i vi: smatrajte sebe mrtvima grijehu, a živima Bogu u Kristu Isusu!” – Rim 6, 8-11

 

Poštovani članovi Hrvatskoga katoličkoga liječničkoga društva! 

Slavimo u radosti uskrsnuće našega Gospodina koji je pobjedonosno ustao iz groba obeskrijepivši smrt i propadljivost, a darujući život i nepropadljivost ljudskome biću. Na njegovu uskrsnuću svaki vjernik crpi snagu za svoje vjerničko postojanje pozvan živjeti prema mjeri dara tog istog uskrslog Gospodina, te time davati doprinos u svome vremenu i okruženju. 

U tom duhu smo i mi zdravstveni djelatnici, članovi HKLD-a, pozvani živjeti za dobrobit svoga naroda i društva utjelovljujući najprije u osobnom životu Kristovu uskrsnu snagu i živeći sukladno daru koji nam dolazi od njegove božanske moći kojom obdaruje svakog čovjeka, ranjena grijehom i smrću, bolešću i propadljivošću, a iscijeljena njegovim svetim ranama i slavnim uskrsnućem. Nama koji smo u trajnoj borbi protiv smrti i svake ugroze ljudskoga života slijediti je primjer uskrslog Isusa, pobjednika nad smrću, donoseći svakom čovjeku isključivo život i vraćajući mu ugroženo dostojanstvo. Nakon što u nama po vjeri umre sve smrtno, a ostane neumrlo, i mu u svom svakodnevnom osobnom životu i profesionalnom radu svjedočimo svoju zauzetost za život i poput Krista uskrsloga budimo na raspolaganju svim ljudima za iscjeljenje boli i rana kao produžena ruka njegove božanske dobrote. 

U tom duhu svima vama dragi liječnici, farmaceuti i medicinski biokemičari, liječnici dentalne medicine, medicinske sestre, članovi našega HKLD-a, želimo čestit i blagoslovljen Uskrs! 

Aleluja, aleluja, aleluja!

Prof. dr. don Ivan Bodrožić
duhovnik HKLD-a

Doc. dr. sc. Rok Čivljak, dr. med.
predsjednik HKLD-a

 

logo HKLD 30 god

 

 

 

No Comments

Post A Comment