Uskrsna čestitka članovima HKLD-a

logo kriz

Uskrs 2020.

Neka bude znano svima vama i svemu narodu Izraelovu: po imenu Isusa Krista Nazarećanina, kojega ste vi razapeli, a kojega Bog uskrisi od mrtvih, po njemu ovaj stoji pred vama zdrav. Dj 4,10

Poštovani članovi HKLD-a!

Premda se ovogodišnje slavlje uskrsnuća Gospodnjega događa u nešto drukčijim okolnostima od onih koje smo zamišljali i očekivali, to ne znači da ono manje snažno djeluje na naše živote. Istina je da nismo navikli slaviti Uskrs bez sudjelovanja u svetim obredima Velikoga tjedna i Vazmanoga trodnevlja. No nedostupnost euharistije ne će i ne može nam oduzeti vjerničku radost koja do nas dopire od uskrsnog Gospodina. Jer Uskrsli je pokazao da je istinska radost rezultat pobjede nad grijehom i smrću, a prava sreća je plod sebedarne muke i križa.

Doista, radost i sreća su veličanstveni plodovi uskrsnuća kojima nas je Isus obdario, a obdarujući nas je zadužio da ih dijelimo drugima svjedočanstvom svoga života. Njegovo slavno uskrsnuće događaj je kojim liječi našu ljudskost, te nam daje snagu liječiti bolesne i snagom njegova Imena biti svjedoci uskrsnoga dara u našem narodu u ovim izazovnim vremenima.

U ovom duhu uskrsnoga dara i radosti, ali i odgovornosti svjedočenja u svom osobnom, obiteljskom i profesionalnom životu, svima vama dragi liječnici, medicinske sestre, liječnici dentalne medicine, farmaceuti i medicinski biokemičari, članovi našeg HKLD-a, želimo čestit i blagoslovljen Uskrs!

Aleluja, aleluja, aleluja!

Upravni odbor HKLD-a

Prof. dr. sc. don Ivan Bodrožić, duhovnik HKLD-a

 

No Comments

Post A Comment