Umro prof.dr.sc. Vlado Jukić istaknuti hrvatski psihijatar i suosnivač HKLD-a

vlado jukić

Istaknuti hrvatski psihijatar, dugogodišnji ravnatelj Klinike za psihijatriju Vrapče i jedan od osnivača Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva prof. dr. sc. Vlado Jukić, dr. med., spec. psihijatrije, umro je danas u Zagrebu nakon teške bolesti u 68. godini

Prof. dr. sc. Vlado Jukić rođen je u mjestu Osoje u općini Posušje u Bosni i Hercegovini 23. lipnja 1951. gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Na Medicinskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1976. Profesor Vlado Jukić bio je jedan od osnivača Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva i njegov istaknuti član i dužnosnik, Trenutno je bio član NO HKLD-a. 

Na posljednji počinak prof. dr. sc. Vladu Jukića ispratit ćemo u četvrtak 7. ožujka 2019. u 14:10 sati na groblju Markovo polje.

Sveta misa zadušnica služit će se nakon pogreba u franjevačkoj crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Dubravi.

Počivao u miru Božjem Svjetlost vječna svjetlila mu

Ožalošćeni supruga Branka, djeca Katarina, Mislav i Matija, unuci Juraj i Jona, zet Siniša, snahe Antonia i Iva, braća Ante i Ivan, sestre Zora i Zdravka sa svojim obiteljima te ostala tugujuća rodbina.

Tijekom svoga radnog vijeka ostvario je najviša stručna i znanstvena dostignuća te je obnašao brojne visoke funkcije. Dobitnik je niza nagrada i odlikovanja. Kao osoba iznimno širokih obzora i interesa, potpuno je bio predan svome zvanju te je, istaknuto je, utjecao ne samo na položaj i mjesto suvremene hrvatske psihijatrije nego je zadužio i širu društvenu zajednicu.

Vlado Jukić bio je neumoran borac za prava osoba s duševnim smetnjama i pokretač ideje o proglašenju Dana prava osoba s duševnim smetnjama. Navedeno je kako će uz sva ta postignuća prof. dr. sc. Vlado Jukić ostati zapamćen kao sigurno najuspješniji i najdugovječniji ravnatelj Klinike za psihijatriju Vrapče.

Njegovom smrću završava jedno važno razdoblje hrvatske psihijatrije u kojoj je profesor Vlado Jukić ostavio neizbrisiv trag, istaknuto je u priopćenju Klinike za pshijatriju Vrapče. hrt

vlado jukić

Pokoj vječni daruj mu Gospodine i svjetlost vječna neka mu svijetli!

No Comments

Post A Comment