U Splitu Svjetski dan bolesnika na blagdan Gospe Lurdske obilježen misnim slavljem u bolničkoj kapelici Sv. Josipa na Firulama

 hkld split 1

Ovogodišnji smo Svjetski dan bolesnika u Splitu obilježili Svetom misom u 10:30 u kapelici Sv. Josipa na Firulama. Misno slavlje predvodio je splitsko-makarski nadbiskup dr. Marin Barišić.

Koncelebrirali su bolnički kapelan don Šimun Doljanin i nadbiskupov tajnik don Nikola Šakić a misi su uz brojne djelatnike nazočli ravnatelj KBCa prof. dr. Julije Meštrović, njegov zamjenik prof. dr. Krešimir Dolić (naš član), glavna medicinska sestra Ivanka Ercegović. Pozdravljajući nazočno osoblje i pacijente nadbiskup Barišić je pozvao da naše molitve uputimo i s vjerom se obratimo najvećem liječniku, Isusu Kristu. U propovjedi je otac nadbiskup podsjetio da je glavna poruka na ovogodišnji, jubilarni, 30. Dan bolesnika: „Budite milosrdni kao što je Otac vaš milosrdan“ povlačeći paralelu između bolnice i doma milosrdnog Samarijanca pozivajući nas da se ne umorimo biti „produžena Kristova ruka prema braći i sestrama koji tjelesno i duševno pate“. Posebno je naglasio važnost naših gesta dobrote i milosrđa koji liječe i onda kad lijekovi to prestanu činiti. Time našim bolesnicima pokazujemo da su nam važniji oni kao ljudi nego njihove bolesti i dijagnoze.  Na kraju homilije otac nadbiskup je još jednom zahvalio svim zdravstvenim djelatnicima KBCa Split za požrtvovanje i milosrđe koje imaju za svoje bolesnike.

Prof. dr. sc. Ivica Grković, predsjednik splitskog ogranka HKLDa

hkld split 2

hkld split 3

 

 

No Comments

Post A Comment