U Splitu okupljanjem na misnom slavlju obilježena Gospa od Guadalupe – zaštitnica nerođenih

U Splitu okupljanjem na misnom slavlju obilježena Gospa od Guadalupe

Ovogodišnje obilježavanje Gospe Guadalupske je ‘zapalo’ u 3. nedjelju Došašća pa smo mi, splitski HKLDovci odlučili to obilježiti na redovitoj župnoj misi u 11:30 kod našeg duhovnika, don. Stipana Šurlina, koji je u kolovozu ove godine preuzeo Župu sv. Andrije na Sućidru u Splitu

Crkva puna mladih, velikim dijelom studenata iz obližnjeg sveučilišnog kampusa kao i mladih obitelji nas je odmah ispunila duhom i radošću zajedništva, tako prikladnim za 3. nedjelju Došašća koju zovemo i radosnom nedjeljom. Don Stipan se u propovjedi nekoliko puta spomenuo jedne od glavnih misija HKLDa, a to je zaštita života, od trenutka začeća do prirodne smrti i ohrabrio nas u ulozi „zaštitara“ života. U našim molitvama sjetili smo se svih nerođenih, a molili smo i za sve zdravstvene djelatnike s prve crte bojišnice protiv COVIDa.

Nakon misnog slavlja razgledali smo bogato oslikane vitraje i mozaike župne crkve, rad našeg splitskog umjetnika Josipa Botterija i okrijepili se slušajući „friška“ župna iskustva našeg don Stipana. Dogovorili smo i još jedno skoro „gostovanje“, ono za Adventsku duhovnu obnovu. O tome u našem idućem javljanju iz Splita.

Prof. Ivica Grković
Predsjednik splitskog ogranka HKLDa

 

logo HKLD 30 god

 

No Comments

Post A Comment