U Pakracu i Lipiku obilježen Blagdan Gospe Lurdske i 31. Svjetski dan bolesnika

U petak 10. veljače 2023., uoči Svjetskog dana bolesnika u bolničkoj kapelici OŽB Pakrac i bolnice hrvatskih veterana služena je sv. Misa koju je predvodio pakrački župnik vlč. Jozo Zorić. Tom prigodom podijelio je i sakrament bolesničkog pomazanja.

Nakon Sv. Mise Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Ogranak Pakrac održala je redovitu izvještajnu skupštinu, a ona se tradicionalno priprema prigodom blagdana Gospe Lurdske koja je njihova zaštitnica. Predsjednica udruge gospođa Melanija Huška je kao goste pozvala ravnateljicu bolnice Pakrac te predsjednika i prisutne članove HKLD-a Podružnice Pakrac, Lipik, Daruvar. Na tom događaju je bio i vlč. Jozo Zorić, koji je duhovnik obje naše udruge te je nadahnuto s nama podijelio razmatranje  pisma Svetog Oca Franje za ovaj dan. Po završetku radnog programa u konstruktivnom razgovoru i uz okrijepu proveli smo kratko ugodno druženje.

U Lipiku u subotu 11. veljače u bolničkoj kapelici Toplica Lipik, koja je posvećena Gospi Lurdskoj, sv. Misu slavio je lipički župnik vlč. Roko Ivanović, a podijelio je i sakrament bolesničkog pomazanja.

Obilježavanju Dana bolesnika svoj doprinos je dao i Palijativni tim Lipa sa raznolikim programom koji je održan u konferencijskoj dvorani „Quella“ Toplica Lipik u ponedjeljak 13. veljače, a učesnici kojeg su većinom bili školarci.

Prim. dr. Oto Kraml
u Lipiku, 13. veljače 2023. 

 

No Comments

Post A Comment