Tjedan palijative u Dubrovniku

U organizaciji Odjela za palijativnu skrb Opće bolnice Dubrovnik i Mobilnog palijativnog tima Doma zdravlja Dubrovnik od 3. do 7. listopada 2022. održan je niz aktivnosti u sklopu Tjedna palijative. Ovu hvale vrijednu manifestaciju poduprli su i popratili članovi naše podružnice HKLD.

O sadržaju ove manifestacije, koji su osmislile i organizirale Glavna sestra Odjela za palijativnu skrb Kate Šutalo i Koordinatorica Mobilnog palijativnog tima Maja Bender, najbolje govori program aktivnost po danima:

U ponedjeljak je održana sveta misa u crkvi Sv. Mihajla, koju je predvodio biskup Roko Glasnović uz koncelebraciju župnika don Roberta Čibarića, za sve palijativne bolesnike, njihove obitelji i zdravstvene djelatnike koji skrbe o njima.

U utorak je bila prezentacija rada palijativne skrbi u Medicinskoj školi učenicima četvrtog razreda.

U srijeda je održana prezentacija rada palijativne skrbi u Udruzi umirovljenika – Mokošica.

U četvrtak javno zdravstvena akcija u parku Luja Šoletića.

A u petak navečer u taverni Hotela Petka održan je „Domjenak zahvale“ uz prigodni program i podjelu zahvalnica svim suradnicima palijativne skrbi.

Podsjećamo da je prvi Tečaj palijativne skrbi održan u Dubrovniku prije 19 godina. Tečaj su organizirali HKLD Podružnica Dubrovnik i Hrvatsko društvo za hospicij i palijativnu skrb u suradnji s Kent Institute of Medicine and Health Sciences, a moderator je bio dr. David J.Oliver.

Tjedan palijative 1

Tjedan palijative 2

Tjedan palijative 3

Tjedan palijative 5

 

 

Predsjednik HKLD Podružnica Dubrovnik

Tomislav Ljubičić, dr med.

No Comments

Post A Comment