Sveta misa na Svjetski dan bolesnika

Svjetski dan bolesnika 2020 Split 1

Članovi splitskog ogranka HKLD-a predvođeni svojim duhovnim asistentima obilježili su blagdan Gospe Lurdske i Svjetski dan bolesnika Svetom misom u kapelici KBC-a na Križinama u utorak, 11. veljače u 17:30 sati

Svetu misu je predvodio duhovni asistent podružnice don Stipan Šurlin, a koncelebrirali su don Ante Mateljan, dugogodišnji bivši duhovni asistent i fra Miroslav Ančić, bolnički kapelan. Misu su svojim pjevanjem uveličali bogoslovi franjevci iz obližnjeg Franjevačkog klerikata ,a malu kapelicu na 6. katu bolničke zgrade i pristupne hodnike su osim članova podružnice ispunili i brojni bolesnici te osoblje bolnice.

U svojoj propovjedi don Stipan nas je podsjetio da smo svi mi svaki dan zapravo hodočasnici na putu susreta s Gospodinom i da taj put često vodi i kroz bolnice koje tada mnogima postaju mjesto patnje i muke, nekad i sinonim za kraj zemaljskog života. Nama vjernicima zdravstvenim djelatnicima bolnice trebaju biti mjesto susreta s Gospodinom u svakom čovjeku koji traži našu pomoć, a osim stručne profesionalne pomoći pozvani smo našim bolesnicima biti izvor kršćanske nade i ljubavi.

Pjesma i radosni duh euharistijskog zajedništva ispunili su cijeli 6. kat bolnice na Križinama, a našim molitvama pridružili smo i molitvu/nadu da iduće godine ovaj Blagdan obilježimo u novoj kapelici u prizemlju bolničke zgrade. Budite uz nas u molitvama na tu nakanu!

Prof. dr. sc. Ivica Grković, predsjednik HKLD Split

Svjetski dan bolesnika 2020 Split 2

Svjetski dan bolesnika 2020 Split 3

No Comments

Post A Comment