Sveta Misa je za pok. akademika Antuna Švajgera 16. prosinca

ASvajgerPozivamo Vas i Vaše prijatelje u srijedu, 16. prosinca 2015. na Svetu Misu koja će se održati u Bazilici Srca Isusova (Palmotićeva 31), u 19 sati, a predvodit će ju duhovnik HKLD-a, otac biskup Valentin Pozaić. Nakana Svete Mise je za pok. akademika Antona Švajgera kojemu je taj dan godišnjica smrti. Tom prigodom ćemo Božjem milosrđu preporučiti i ostale pokojne članove HKLD, posebno one koji su preminuli u ovoj godini.

Akademik Anton Švajger rođen je 1935. u Daruvaru. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, gdje je bio i redoviti profesor do umirovljenja u rujnu 2000. godine. Švajger je bio dugogodišnji ugledni član i predsjednik HKLD-a i redoviti član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU). Dobitnik je brojnih nagrada za svoja znanstveno-istraživačka postignuća, osobito na području embriologije. Anton Švajger bio je nesumljivo jedan od vodećih i najuglednijih intelektualaca Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i hrvatske akademske zajednice u cjelini.

Nakon Svete Mise biti će već tradicionalna Božićna izložba uz prigodni božićni domjenak u 20 sati, u prostorima HKLD-a (Praška 6/II – Marićev prolaz).

Dobro došli!
Hrvatsko katoličko liječničko društvo

No Comments

Post A Comment