Susret Sekcije mladih i mladih obitelji – nekadašnjih aktivnih članova Sekcije mladih na Mariji Bistrici

mb

Prvu nedjelju u rujnu 03. 09. 2017., prije početka nove školske godine, Sekcija mladih HKLD-a i nekad aktivni članovi Sekcije mladih, sada mlade obitelji sa djecom, imali su zajednički susret na Mariji Bistrici. Iako je vrijeme bilo kišno, zajedno sa djecom okupilo nas se preko 20tak. Prije slavljenja sv. Mise u Bazilici, nekolicina nas posjetila je obližnji Karmel i provela kraće, ali ugodno vrijeme u razgovoru sa sestrama Karmela

Središnju sv. Misu slavili smo u 11 sati u punoj Bazilici svetišta Majke Božje Bistričke, a predvodio je mons. Slobodan Štambuk. U homiliji se osvrnuo na važnost obitelji u današnjem društvu i važnost zajedničke molitve unutar obitelji kao i o važnosti međusobnog praštanja.

Nakon sv. Mise susrela se s nama i pozdravila nas predsjednica HKLD-a, prof. Ana Planinc Peraica.

Vrijeme je bilo prohladno i lagano je kišilo, pa smo požurili prema kleti Lojzekova hiža gdje smo nastavili druženje uz ručak. Obnovila su se stara prijateljstva, ispričao pokoji doživljaj iz dana kad su, sada obiteljski ljudi, djelovali u Sekciji mladih, stekla nova poznanstva. Ugodno smo proveli zajedničko poslijepodne uz želju i poticaj da se slijedeće godine ponovno organizira ovakvo druženje mladih obitelji i Sekcije mladih i ojača naše poznanstvo.

Marija Novosel, dr. med.

foto: marija-bistrica.hr

No Comments

Post A Comment