Što se dogodilo na križu? Uzroci i soteriološke implikacije Isusove smrti, 7. prosinca

l

Predavanje na temu „Što se dogodilo na križu? Uzroci i soteriološke implikacije Isusove smrti“ održat će dr. sc. Iva Mršić Felbar, u petak 7.12., u 20 sati u Praškoj 6/2 (Marićev prolaz)

Dr. sc. Iva Mršić Felbar radi na KBF-u u Zagrebu gdje sudjeluje u organizaciji nastave na Katedri dogmatske teologije, te izvodi izborni kolegij Izabrana pitanja iz eshatologije, a predaje i redovni kolegiji Eshatologija, kao i seminare Suvremena tumačenja otajstva utjelovljenja, Suvremena tumačenja Kristova uskrsnuća, Hrvatski mariološki pisci 17. i 18. stoljeća. Profesionalni interesti su joj suvremene teme eshatologije i kristologije, te religijski jezik. Objavila je nekoliko članaka, te sudjelovala na desetak simpozija.

Naše sljedeće predavanje bit će malo drugačije tematike, područje teologije, itekako važno za svakoga tko nastoji živjeti vjeru. Kako bismo je što bolje mogli implementirati u svakodnevni život, od velike je važnosti njeno shvaćanje i poznavanje.

U više navrata smo mogli čuti da se Božja logika razlikuje od ljudske pa često u situacijama i kad kažemo da “srcem prihvaćamo i vjerujemo iako ne razumijemo do kraja” , svejedno tražimo, istražujemo da bismo došli do nekih odgovora, stoga evo jedna prilika da malo razjasnimo i približimo misterij križa.
Svi su dobrodošli!

Sekcija mladih

No Comments

Post A Comment