Split: Misa za zdravstvene djelatnike

Na Uskrsni ponedjeljak je u Splitu održana je tradicionalna Krunica i Sv. misa za zdravstvene djelatnike

Tradicija stara više od 30 godina nastavljena je i na ovogodišnji Uskrsni ponedjeljak u Splitu!

Brojni članovi splitskog ogranka HKLDa i članovi njihovih obitelji okupili su se u 18:30 u  (za tu priliku sigurno najprikladnijoj) crkvi Gospe od Zdravlja i zajedno molili Gospinu krunicu, a nakon toga sa župljanima proslavili Svetu misu na kojoj se molilo za zdravstvene djelatnike, liječnike, medicinske sestre, pomoćno osoblje, za baš sve koji su u svom poslu okrenuti pomagati drugima u bolesti i nemoći. 

Svetu misu je predvodio i propovijedao fra Domagoj Runje a koncelebrirao je župnik fra Kristian Stipanović dok je liturgijsko pjevanje predvodio mješoviti Zbor Gospe od Zdravlja.

U svojoj propovjedi fra Domagoj nas je pozvao da budemo istinski svjedoci Kristovog uskrsnuća i da se vodimo trima principima kad o tom najsvetijem događaju naše vjere svjedočimo: da to činimo besplatno, jer smo svoju vjeru besplatno i primili, da to činimo s istinskom željom spašavanja naše subraće i da to uvijek činimo odvažno i hrabro! 

Doista nadahnuta propovijed i prekrasno pjevanje zbora učinili su da se radost Uskrsa u ovom zajedničkom euharistijskom slavlju umnožila i podarila nam snagu i odlučnost da na svom poslu i u svakodnevnom životu budemo odvažni i hrabri svjedoci Kristove ljubavi i milosrđa.

Prof. dr. Ivica Grković, predsjednik splitskog ogranka HKLD-a

No Comments

Post A Comment