Slavonski Brod: Održana korizmena duhovna obnova

Korizmeni duhovni susret članova Hrvatskog katoličkog liječničkog društva (HKLD-a) podružnica Slavonski Brod započeo je u Župi sv. Leopolda Mandića na Mikrorajonu u Slavonskom Brodu u petak 31. ožujka pobožnošću križnoga puta, koji je predvodio domaći župnik vlč. Robert Farkaš, duhovnik društva. Tekstove križnoga puta koje je napisao Mirko Ivanjek čitali su liječnici Ivan Krajinović, predsjednik Društva i Krešimir Gabaldo.

Predvodeći potom misno slavlje duhovnik Farkaš govorio je tome što kršćani trebaju činiti da bi doista služili Bogu. Naglasio je kako nas je Isus naučio i pokazao svojim vlastitim primjerom što znači služiti Bogu. „Mi kršćani  ne smijemo činiti grešku koju su činili Židovi Isusova vremena, a to je da svoj naglasak stavimo samo na ono izvanjsko. Ono što mi kršćani činimo u molitvi, pobožnostima trebalo bi se itekako odraziti u našim životima. Tako nas je Isus učio. On se uvijek pozivao na svoja djela. Naša djela, naš život i odnos jednih prema drugima, najbolji je pokazatelj naše vjere. Zato smo pozvani Bogu biti vjerni ne samo u obredima, pobožnostima, molitvama, nego u svojim djelima, međuljudskim odnosima, pristupu jednih prema drugima“, rekao je uz ostalo duhovnik Farkaš. Vjernike je pozvao da Bogu zahvaljuju i mole za naše liječnike i ostalo zdravstvene djelatnike koji nas prihvaćaju u našim nevoljama i bolestima, da znaju služiti poput Isusa, da znaju biti poput njega nesebični, blagi, strpljivi, da imaju suosjećanja i strpljivosti za svoje pacijente.  

Liječnici su druženje uz okrjepu nastavili u vjeronaučnoj dvorani gdje im se obratio predsjednik HKLD-a brodske podružnice dr. Ivan Krajinović.

Brankica Lukačević

 

 

 

 

No Comments

Post A Comment