SLAVONSKI BROD: KORIZMENA DUHOVNA OBNOVA

Članovi Podružnice HKLD-a u Slavonskom Brodu organizirali su već tradicionalnu korizmenu duhovnu obnovu koju je predvodio duhovnik Društva vlč. Robert Farkaš, župnik župe sv. Leopolda Mandića na Mikrorajonu u Slavonskom Brodu

Obnova je započela pobožnošću križnoga puta čije su tekstove čitali liječnici bračni par Ivan Krajinović, predsjednik društva i supruga mu Gabrijela.

Predvodeći potom misno slavlje duhovnik Farkaš svoje je župljane pozvao da posebno mole za liječnike, da se ugledaju na Isusa najvećeg liječnika kako bi poput njega s pažnjom i strpljenjem liječili svoje pacijente.

Pojasnio je kako je uz tjelesno jednako važno i duhovno zdravlje.

„Korizma nas potiče da posvetimo pažnju ne samo tjelesnom, nego i duhovnom zdravlju, a lijek za to su post, molitva i dobra djela. Korizma je ljekovito vrijeme, koje nas želi ojačati duhovno kako bi tjelesne patnje i križeve mogli nositi s vjerom, s pouzdanjem. Bog dopušta patnju, jer kroz nju puno toga možemo načuti, ojačati, shvatiti koliko nam je Bog potreban, koliko smo maleni…“, rekao je uz ostalo duhovnik Farkaš.

Ustvrdio je da. iako to nije lako, isplati se ovdje na zemlji postiti, moliti, dobra djela činiti, Božju riječ slušati i izvršavati, jer ono što nas u vječnom životu čeka je ljepše i bolje od svega ovoga što na ovoj zemlji proživljavamo.

Liječnici su druženje uz okrjepu nastavili u župnoj vjeronaučnoj dvorani gdje im se obratio predsjednik HKLD-a brodske podružnice dr. Ivan Krajinović.

No Comments

Post A Comment