Slavonski Brod: Adventska duhovna obnova

Članovi Hrvatskog katoličkog liječničkog društva (HKLD-a) – Podružnica Slavonski Brod sudjelovali su u četvrtak, 14. prosinca na adventskog duhovnoj obnovi, koju je u Župi sv. Leopolda Mandića u Slavonskom Brodu predvodio župnik Robert Farkaš, duhovnik Društva

U prigodnom nagovoru duhovnik Farkaš liječnicima je posvjestio kako je ovo vrijeme došašća i njima poziv da poput sv. Ivana Krstitelja svojim životom i djelima budu svjedoci u ono što vjeruju, da ih ljudi, napose njihovi pacijenti, po dobroti, poštenju, strpljivosti, milosrđu, prepoznaju da su Kristovi svjedoci. Ustvrdio je kako je njihovo članstvo u Hrvatskom katoličkom liječničkom društva već jedno svojevrsno svjedočenje.

Na klanjanju pred Presvetim molili su Gospodina da im da snage da mogu strpljivo nositi svoje križeve, da mogu Božju ljubav svjedočiti u konkretnom životu. Molili su i za svoje kolege liječnike koji su bolesni te nisu mogli doći na obnovu.

Druženje su uz okrjepu nastavili u vjeronaučnoj dvorani gdje im se obratio predsjednik HKLD-a brodske podružnice dr. Ivan Krajinović.

B. Lukačević

 

No Comments

Post A Comment