Sekcija mladih

Sekcija mladih HKLD-a službeno je počela sa svojim radom 14. listopada 1992. Rad je počeo na inicijativu nekoliko apsolvenata i studenata medicine koji su primjetili da tijekom studija medicine nema organizirane duhovne brige za buduće liječnike. 

Premda je inicijativa za zajedničkim okupljanjem potekla od studenata, već od samog početka imali smo podršku Upravnog odbora Društva, naročito u osobi prof. dr. Branimira Richtera. Članom sekcije može biti svaki član Hrvatskog katoličkog liječničkog društva koji je student medicine, farmacije, medicinske biokemije i drugih fakulteta na kojima se školuju oni koji će kao visokoobrazovane osobe raditi u sustavu zdravstvene zaštite. Članom također može biti svaki mladi liječnik, farmaceut, medicinski biokemičar i druge visokoobrazovane osobe koje rade u zdravstvu. Gornja dobna granica za članstvo u Sekciji je 35 godina. Preduvjet za članstvo je u cijelosti prihvatiti učenje Katoličke Crkve, naročito obzirom na poštivanje ljudskog života od začeća do prirodne smrti. To je temelj na kojem se grade sve naše aktivnosti. Zajedničkim sastancima nastojimo se pripremiti kako bi učenje Crkve primijenili u svakodnevnom životu, posebno u i kroz našu buduću profesiju koja je glavni način našeg kršćanskog svjedočenja.

Redovitim tematskim mjesečnim sastancima, duhovnim obnovama, zajedničkim izletima, posjetima podružnicama HKLD-a, zajedničkim apostolskim projektima, nastojimo steći što kvalitetnija znanja, vještine i stavove kako bi bili što bolji Kristovi svjedoci u našoj budućoj profesiji i time u današnjem svijetu. 

Neprekinuti rad Sekcije od njenog početka do danas, stalno uključivanje novih članova, činjenica da su neki od bivših članova Sekcije danas nosioci aktivnosti čitavog Društva, duboka prijateljstva i duh zajedništva koji su pomoću Sekcije nastali i/ili se razvili, razlozi su da s optimizmom i kršćanskom nadom gledamo u budući rad Sekcije. 

Kontakti: 
Zagreb: Marija Perić, marijap987@gmail.com
Split: dr. Toni Kljaković-Gašpić, tkgaspic@yahoo.com
Osijek: dr. Anamarija Čondor, anamarijacondor@gmail.com
Rijeka: dr. Magdalena Lovrić, magdalenalove@gmail.com 
No Comments

Post A Comment