Saborsko – Održana likovna kolonija za Božićnu izložbu i hodočašće

Saborsko 23 09 2017 lk HKLD 3

U organizaciji Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva, Podružnice „Branimir Richter“ Zagreb, u subotu 23. rujna 2017. godine održana je likovna kolonija i hodočašće u Saborskom

Dolazak u Saborsko ispred crkve sv. Ivana Nepomuka bio je u 10 sati gdje su se sudionicima priključili i slikari Like i saborskog kraja.

Umjetnici i hodočasnici dočekani su dobrodošlicom i okrjepom koju je priredio fra Draženko Tomić, duhovnik Podružnice „Branimir Richter“ Zagreb. Uz jestivi i molitveni program sudionici su pogledali film o stradanju Saborskog u Domovinskom ratu u mjesnoj školi. Sudionici su, također, imali prigodu posjetiti i Spomen sobu na te događaje. Neki su posjetili poneki OPG i pogledali ručne radove žena-umjetnica toga kraja.

Saborsko 23 09 2017 lk HKLD 7

U 12 sati sudionici su prisustvovati svetoj Misi koju je vodio fra Draženko, župnik Saborskog i Plaškog.

Poslije ručka priređena je izložba nastalih radova. Završetak druženja i povratak u Zagreb bio je u večernjim satima.

Za umjetnike, liječnike i prijatelje, iz Zagreba do Saborskog i natrag, bio je osiguran prijevoz osobnim automobilima.

Saborsko 23 09 2017 lk HKLD 2

Poštovani i dragi prijatelji, sudionici umjetnici i organizatori članovi HKLD-a podružnice “Branimir Richter” Zagreb zahvaljujemo vam se na ostvarenju predivne likovne kolonije i cjelodnevnih događanja i druženja u Saborskom, domaćinu fra Draženku Tomiću na nedoživljenom gostoprimstvu i njegovim sumještanima na izuzetnom dočeku, našoj dr. Dubravki Lipovac, našoj predsjednici prof. dr. sc. Danici Galešić-Ljubanović, podpredsjedniku HKLD-a doc. dr. sc. Roku Čivljaku, gospođi Slavici Grubišić, našem članu i slikaru Stjepanu Katiću, umjetnicima Robertu Hinkelmanu, Ivani Režek, Mati Turiću (Mati CROati), Boženi Havlik, Jasminki Bukvić, Branki Kopeti, Jadranki Pausić, Anđelku Brkiću, Snježani Babić, Sanji Čižić, Ljubomiru Radovančeviću, Ani Cerovski, Slađani Milićević, Milanu Stunji, Mirjani Modrušan, Mariji Božić, Dijani Mlinarić, Zdeslavu Matkoviću (autoru ovih fotografija sa sjećanje i knjige “U ime oca” čije smo predstavljanje doživjeli), Ines Halaji Zgombić, Ljiljani Smontari, i svima onima koje smo u ovom trenutku zaboravili spomenuti…

Saborsko 23 09 2017 lk HKLD 43

Nastala i donirana likovna djela bit će izložena na tradicionalnoj izložbi uz božićni domjenak, 20. prosinca 2017. u Domu HKLD-a, Praška 6, Marićev prolaz/II u Zagrebu. Djela su namijenjena za otkup i uređenje navedenog prostora.

Prekrasan sunčani dan doprinio je nezaboravnom ozračju koje je vladalo te subote u Saborskom.

Saborsko 23 09 2017 lk HKLD 96

Saborsko 23 09 2017 lk HKLD 94

Saborsko 23 09 2017 lk HKLD 1

No Comments

Post A Comment