Rijeci u pohode

HKLD Rijeka 2022 02 19 at 16.17.07

U subotu 19. veljače 2022. godine predsjednik HKLD-a doc. dr. sc. Rok Čivljak s članovima Upravnog odbora i podružnice HKLD-a “Branimir Richter” u Zagrebu dr. sc. Petrom Bilićem, dr. Ivanom Bambirom i dr. sc. Ivanom Ćelićem posjetili su podružnicu HKLD-a u Rijeci

Članove HKLD-a primio je mons. Mate Uzinić, riječki nadbiskup koadjutor, s kojim su razgovarali o unapređenju dušobrižništva bolesnika i zdravstvenih djelatnika na području Riječke nadbiskupije kao i o suradnji između Riječke nadbiskupije i podružnice HKLD-a u Rijeci. 

Potom su se članovi HKLD-a iz Zagreba susreli s nekoliko članova HKLD-a iz riječkog KBC-a te s prof. dr. sc. Nataliom Kučić s Medicinskog fakulteta u Rijeci koja je regionalna predstavnica u Upravnom odboru HKLD-a. Najviše je obradovao susret s mladim studentima Medicinskog i Stomatološkog fakulteta u Rijeci predvođenima sveučilišnim kapelanom fr. Ivanom Dominikom Iličićem koji su pokazali zanimanje za učlanjenje u HKLD. Mlade kolege je zanimalo kako djeluju Sekcije mladih HKLD-a u Zagrebu, Splitu i Osijeku te na koji način Društvo može pomoći mladima u njihovoj formalnoj i duhovnoj formaciji. Članovi Upravnog odbora iz Zagreba proveli su ugodan dan u druženju s kolegama i duhovnicima u Rijeci uz nadu da će ovaj susret pomoći u oživljavanju riječke podružnice HKLD-a i njenom jasnijem definiranju kao regionalne središnjice HKLD-a na području Riječke metropolije.

I.B.

HKLD Rijeka 2022 02 19 at 14.06.33

HKLD Rijeka 2022 02 19 at 17.17.50

HKLD Rijeka 2022 02 19 at 11.50.44

 

 

No Comments

Post A Comment