PULA: NAJVEĆE ŽUPANIJSKO PRIZNANJE DR. JULIJANI FRANINOVIĆ MARKOVIĆ

Na 14. sjednici Skupštine Istarske županije održanoj u četvrtak, 2. ožujka 2023. donesena je odluka da se članici Podružnice HKLD-a u Puli dr. sc. Julijani Franinović Marković, spec. neurologije, dodijeli najveće županijsko priznanje – Grb Istarske županije.

Prijedlog je uputio župan Boris Miletić, a obrazložen je, među ostalim, i činjenicom da je dr. sc. Julijana Franinović Marković najzaslužnija osoba za razvoj palijativne skrbi u Istarskoj županiji, zahvaljujući intenzivnom radu od početka volonterskog djelovanja unutar Lige protiv raka pa sve do osnivanja prvog palijativnog tima u sustavu Istarskih domova zdravlja i pokretanja inicijative za izgradnju hospicija u Puli. Posebno je naglašen i doprinos liječnice senzibiliziranju javnosti kada je palijativna skrb u pitanju.

„Kao stručna voditeljica multidisciplinarnog tima, organizirala je prepoznatljiv sustav – istarski model palijativne skrbi koji podrazumijeva maksimalnu moguću podršku pacijentu i njegovoj obitelji“ navodi se u županovom prijedlogu, uz pojašnjenje da je upravo ovo dovelo do formiranja tzv. mobilnih palijativnih timova.

I.Ć.

 

No Comments

Post A Comment