Prvi nacionalni hod za život 2016.

Poštovani članovi zagrebačke podružnice HKLD-a,

HKLD će podržati građansku inicijativu “Hod za život” koja će se održati u subotu, 21. svibnja 2016.

Svi zajedno ćemo se okupiti u našim prostorijama u Praškoj, u 9.30 sati, a zatim ćemo se pridružiti ostalim podržavateljima ove hvale vrijedne inicijative.

Radi organizacijskih razloga, molimo sve vas koji se želite uključiti, da se javite na mail: marijap987@gmail.com, najkasnije do nedjelje, 15. svibnja 2016.

Potrebne informacije s linkovima su dolje navedene!

HKLD Podružnica Zagreb

još jedan finiš1

 

Želim vam predstaviti građansku inicijativu Hod za život. Ova inicijativa okuplja brojne udruge, organizacije, inicijative i istaknute pojedince iz hrvatskog civilnog društva i javnog života. Hodovi za život održavaju se već mnogo godina diljem svijeta, a sada se tim zemljama pridružila i Hrvatska. Zadovoljstvo mi je, u ime udruge Vigilare kao jedne od pokretača inicijative, pozvati vas na prvi nacionalni hod za život koji će se održati u subotu, 21. svibnja 2016., u Zagrebu od 10 do 14 sati. Mjesto okupljanja i početak hoda je Trg kralja Tomislava, a konačno odredište Trg bana J. Jelačića gdje sudionike očekuje bogat i zanimljiv program. Hod će se održati pod geslom Za život, obitelj i Hrvatsku.

Zašto hod za život? Opće je poznata znanstvena činjenica da ljudski život započinje začećem.

Pravo na život temeljno je ljudsko pravo i preduvjet za ostvarivanje svih ostalih ljudskih i građanskih prava. Zakonodavni okvir mora biti usklađen s tom činjenicom.

Cilj hoda je posvijestiti vrijednost, jedinstvenost i dostojanstvo svakog života, posebice nerođene djece, a majkama, očevima i obiteljima u Hrvatskoj pružiti, posebice ekonomsku, ali i svaku drugu, potporu u rađanju i podizanju djece.

Osim toga, Hrvatska se nikada, kao danas, nije nalazila u lošijoj demografskoj situaciji, bez naznaka skorog oporavka Demografsko pitanje stoga je najvažnije za Hrvatsku i njezinu budućnost.

Sudjelovanjem u organizaciji prvog nacionalnog hoda za život, Vigilare nastavlja s nizom svojih „za život“ aktivnosti. Spomenimo samo neke od njih:

– inicijativa „I ja sam bio embrij“ (2012.)
– obrana prava na priziv savjesti u slučaju kninske primalje Jage Stojak (2013.)
– kreiranja prve hrvatske pro-life nagrade
– ugošćivanje najpoznatije američke pro-life aktivistice Lile Rose (2014.)

Upravo je ova posljednja inicijativa dodatno ojačala pitanje prava na život u Hrvatskoj.

Ovo je samo početak zahtjeva i vizije da se promijeninepravedni, barbarski i zloćudni tzv. „Zakon o pobačaju“ iz 1978. koji dozvoljava ubijanje nerođene djece. Vjerujemo da Hrvatska, kao i Poljska, može dostići tu mogućnost da potpuno zabrani ubijanje nerođene djece. Stoga pozovite i potaknite na hod svoje obitelji, djecu, rodbinu i prijatelje.

Hodajmo zajedno u Zagrebu 21. svibnja 2016.!

Srdačno Vaš,

dr. sc. Vice J. Batarelo
Osnivač i predsjednik Vigilare

P.S. Organizacija ovog velikog događaja iziskuje znatne organizacijske napore, stoga nam je Vaša pomoć više nego potrebna. Nekoliko je načina na koji se možete aktivno uključiti u ovu plemenitu akciju:

1. Prijavom za obitelji i pojedince (OVDJE)
2. Prijavom za organizirane grupe (OVDJE)
3. Prijavom za volontiranje (OVDJE)

Ne zaboravite posjetiti mrežne stranice: hodzazivot.hr i pridružiti nam se na društvenim mrežama: www.facebook.com/HodZaZivot.

POZIV FOTO Hod za život ItalijaNacionalni Hod za život u Rimu

 

No Comments

Post A Comment