Proslavljena Misa zahvalnica u osječkoj crkvi sv. Roka

Izvještaj HKLD a Osijek

Članovi Hratskog katoličkog liječničkog društva Podružnice Osijek,16. lipnja 2020. godine proslavili su Misu zahvalnicu u osječkoj crkvi sv. Roka. Nakon prilike za sv. Ispovijed u 19h, svetu je Misu predvodio prethodni duhovnik osječke podružnice Društva vlč. prof.dr.sc. Stjepan Radić. Homiliju je održao novi duhovnik Podružnice vlč. doc.dr.sc Davor Vuković koji je odlukom nadbiskupa velikodušno i nesebično primio tu dragocjenu službu.

Vlč. Vuković je prisutnima navijestio Evanđelje Krista Isusa koji nas sve poziva da ljubimo i služimo kad se to od nas ne očekuje te da kao takvi budemo sol zemlje i svjetlo svijeta. Sa srcem je govorio o tome kako ljubav prema neprijateljima nije svojstvena ni čovjekovoj prirodi ni poznatim filozofskim pravcima, ali u srži obilježava Kristov život i nauk. Naposljetku, potaknuo je prisutne da svojim trudom i radom odgovore na taj poziv upućen svim ljudima. Kod ove su sv. Mise liječnici imali priliku zahvaliti za sav prijeđeni put i borbu naše zemlje i svijeta u ovim teškim vremenima, ali i za sav put koji je prošao HKLD i put koji je tek pred njim. U prostorima Nadbiskupijskog Vikarijata nova predsjednica Podružnice prim. dr. sc. Melita Vukšić Polić, dr. med. pred okupljenim je liječnicima i svećenicima zahvalila dosadašnjoj predsjednici liječnici Anamariji Čondor i dosadašnjem duhovniku prof Radiću na svom trudu i brizi oko djelovanja Podružnice. Druženje se nastavilo još neko vrijeme u prostoru Vikarijata otkrivajući ljepotu prijateljstva koje raste među članovima.

Kako bi prijateljstvo bilo još dublje, a Društvo još bogatije i plodonosnije, duhovnik čitovog HKLD-a don Ivan Bodrožić u petak (19.6.202) posvetit će Hrvatsko katoličko liječničko društvo Presvetom Srcu Isusovu u Splitu u crkvi Presvetog Srca Isusova kao što je t učinio papa Franjo prošle godine u Vatikanu za sve katoličke liječnike.

Ivan Školka, dr.med.
tajnik HKLD-a, Podružnice Osijek

 

No Comments

Post A Comment