Proslavljen Dan života

I ove godine, prvu nedjelju u veljači, proslavili smo Dan života. Liturgiju u grkokatoličkoj konkatedrali Sv. Ćirila i Metoda u Zagrebu predvodio je o. Danijel Hranilović. Uz članove HKLD-a sudjelovali su članovi inicijative „40 dana za život“ i udruge „Hrvatska za život“ te članovi HKDMST

dan zivota 2018 1

U liturgiju su uključene brojne nakane vezane za Dan života; molitva za članove Društva i Inicijative za sve zdravstvene djelatnike, parove s problemom neplodnosti, spas života nerođenih, blagoslov očeva, majki i medicinskog osoblja.

Nakon liturgije proživljene u zajedništvu i radosti okupljenima su se kratko obratili predstavnici Inicijative HKLD-a i HKDMST kako bi se bolje upoznali i posvjedočili jedni drugima o svom radu i djelovanju. Iz inicijative su podsjetili na novu četrdesetodnevnu molitvenu kampanju koja počinje na Pepelnicu, 14. veljače, u 27 hrvatskih gradova te pozvali da im se pridruži svatko prema svojim mogućnostima. (Zainteresirani se mogu prijaviti na http://40danazazivot.com/pridruzi-se/)

Susret smo završili ugodnim zajedničkim druženjem. I ove godine prisutni su izrazili svoju radost zbog susreta i zajedničke molitve te želju da to postane tradicionalni način obilježavanja Dana života.

Radosni smo i zahvalni Božjoj Providnosti na ovim susretima te na daru života. Kako je i o. Danijel naglasio, u proslavi Dana života ne zaboravimo zahvaliti za život svakoga od nas, za darove i milosti koje nam Gospodin daruje i svaku priliku koju možemo iskoristiti na dobro drugih i Njemu na slavu.

Mr. Marija Benković

No Comments

Post A Comment