Proslava svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata

Proslava svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata 1

U utorak, 31.05.2022. sudjelovali smo na proslavi i svečanom misnom slavlju svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice grada Zagreba.

Ispred katedrale slavljena je sv.misa koju je predvodio pročelnik kongregacije za kler nadbiskup Lazarus You Heung-sik u zajedništvu sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem, apostoskim nuncijem u Republici Hrvatskoj mons. Giorgiom Linguom, tajnikom Apostolske nuncijature u Republici Hrvatskoj mons. Alfredom Rayanom D’Souzom te pomoćnim biskupima i svećenicima Grada Zagreba.

Kardinal Bozanić je istaknuo kako smo na poseban način povezani s papom Franjom koji u istim trenutcima u rimskoj bazilici Sv. Marije Velike moli krunicu u zajedništvu s vjernicima okupljenim u Marijinim svetištima diljem svijeta sa željom da se “na blagdan Pohoda Blažene Djevice Marije obratimo molitvom Kraljici mira moleći za mir u svijetu a posebno u Ukrajini”.

Po završetku sv.mise u procesiji popraćenoj marijanskim pjesmama, s likom Majke Božje od Kamenitih vrata, uputili smo se prema kapelici Majke Božje od Kamenitih vrata gdje je svečanim blagoslovom završeno euharistijsko slavlje.

Andrea Koščec, mag. pharm.

Proslava svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata 2

Proslava svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata 3
Proslava svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata 4
Proslava svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata 5
Proslava svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata 6

Proslava svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata 7

Proslava svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata 8
No Comments

Post A Comment