Priča o borbi, životu, snazi i nepoznatom neprijatelju koji paralizira svakodnevicu, ali ne pokorava liječnike i medicinske sestre / pogledajte dokumentarni film!

borci protiv koronavirusa

BORCI PROTIV KORONAVIRUSA je priča o borbi, životu, snazi i nepoznatom neprijatelju koji paralizira svakodnevicu, ali ne pokorava liječnike i medicinske sestre

Kako izgleda borba protiv koronavirusa u bolnicama diljem svijeta, posljednjih smo tjedana mogli vidjeti samo po snimkama koje su dolazile iz žarišta poput Kine, Italije, Španjolske. Večeras ćemo vidjeti kako to izgleda u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu. Ekipa Hrvatske radiotelevizije donosi priče onih koji su oboljeli, te zdravstvenih i nezdravstvenih djelatnika s prve linije obrane od koronavirusa.

Iako prema dosadašnjim analizama u 80 posto slučajeva koronavirus uzrokuje blagu bolest, u preostalih 20 posto ona je teža ili teška. A ti najteži bolesnici liječe se u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”. Kako se junaci u Klinici, u opremi u kojoj se teško diše, svaki dan bore sve više i više? Njihov najveći motiv je život i zdravlje pacijenata. Što smo naučili o koronavirusu, a što on uči nas? Pozitivan ili negativan? U laboratoriju dnevno testiraju na stotine uzoraka. Kreveti u bolnici su popunjeni, sve je više i onih na respiratorima koji se bore za udah više.

Dokumentarni film BORCI PROTIV KORONAVIRUSA možete pogledati OVDJE!

Priča o borbi, životu, snazi i nepoznatom neprijatelju koji paralizira svakodnevicu, ali ne pokorava liječnike i medicinske sestre. (HRT)

 

No Comments

Post A Comment