Predstavljena knjiga prve predsjednice HKLD-a dr. Margarite Peraica – Ars vivendi

Ars vivendi M Peraica 1

Predstavljena knjiga prve predsjednice HKLD-a prim. dr. Margarite Peraica „Ars vivendi“. Knjiga svjedoči okolnosti rada HKLD-a u ratnim godinama, svjedoči susretljivost, blagost i učinkovitost, hrabrost i odlučnost prve predsjednice koja se još kao mlada djevojka suprotstavila režimu koji je zatirao njezino domoljublje i zbog čega je cijela obitelj snosila posljedice. Knjiga u nakladi od 1.000 primjeraka namijenjena je otkupu prostora HKLD-a u Praškoj.

U utorak 1. listopada 2019. godine u 19 h u prostorijama Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva u Zagrebu predstavljena je knjiga prve predsjednice HKLD-a prim. dr. Margarite PeraicaArs vivendi“.

Margarita Peraica edited 1Ars vivendi Margarita PeraicaU prepunoj dvorani koja nosi njezino ime okupili su se članovi HKLD-a, prijatelji i članovi obitelji.

Nakon molitve koju je predvodio otac biskup Valentin Pozaić predsjednica HKLD-a prof. dr. sc. Ana Planinc-Peraica pozdravila je okupljene i dala riječ dr. sc.  koja je vodila predstavljanje. Knjigu su predstavili Željka Šubarić, dr. med., dr. sc. Mirjana Radan, Marija Šaler, mag. pharm. i dr. sc. Maja Peraica, dr. med.

Dr. Željka Šubarić emotivno se prisjetila susreta s prim. dr. Margaritom Peraica i zajedničkog rada u Sekciji za odgoj. Istaknula je njezinu susretljivost, blagost i učinkovitost. Dr. sc. Mirjana Radan naglasila je hrabrost i odlučnost prve predsjednice koja se je još kao mlada djevojka suprotstavila režimu koji je zatirao njezino domoljublje zbog čega je cijela obitelj snosila posljedice. Mag. pharm. Šaler podsjetila je okupljene na davne dane rada HKLD-a u ratnim okolnostima i njezinu upornost i odlučnost u rješavanju problema. Naglasila je da je ova knjiga svjedočanstvo o okolnostima rada HKLD-a. Zahvalila se je ocima Isusovcima na strpljivosti i pomoći koju su nam pružili u prvih desetak godina rada.

Urednica knjige dr. sc. Maja Peraica zahvalila se je svima koji su je potakli na ovaj pothvat. Iznijela je poteškoće s kojima se susretala u priređivanju tekstova za tisak. Zahvalila se je doc. dr. sc. Marici Miletić-Medved koja ju je stalno poticala na pisanje knjige, lektoru Mihovilu Zlatku Dulčiću i tehničkom uredniku Miroslavu Salopeku.

Knjigu u nakladi od 1.000 primjeraka u ediciji Signa cordis tiskala je vlastitim sredstvima obitelj Peraica. Prihod od prodaje knjige namijenjen je otkupu prostora u Praškoj.

Ars vivendi M Peraica 3

Ars vivendi M Peraica 5

Ars vivendi M Peraica 4

Ars vivendi M Peraica 6

Ars vivendi M Peraica 7

Ars vivendi M Peraica 8

Ars vivendi M Peraica 9

Ars vivendi M Peraica 10

Ars vivendi M Peraica 11

Ars vivendi M Peraica 12

Ars vivendi M Peraica 13

Ars vivendi M Peraica 14

 Ars vivendi M Peraica 15

Ars vivendi M Peraica 16

Ars vivendi M Peraica 17

Ars vivendi M Peraica 18

Ars vivendi M Peraica 19

Ars vivendi M Peraica 20

Ars vivendi M Peraica 21

Ars vivendi M Peraica 22

Ars vivendi M Peraica 24

Ars vivendi M Peraica 25

Ars vivendi M Peraica 26

Ars vivendi M Peraica 27

Ars vivendi M Peraica 28

Ars vivendi M Peraica 29

Ars vivendi M Peraica 30

Ars vivendi M Peraica 31

Ars vivendi M Peraica 32

Ars vivendi M Peraica 33

Ars vivendi M Peraica 34

Ars vivendi M Peraica 35

Ars vivendi M Peraica 36

Ars vivendi M Peraica 37

Ars vivendi M Peraica 38

Ars vivendi M Peraica 39

Ars vivendi M Peraica 40

Ars vivendi M Peraica 41

Ars vivendi M Peraica 42

Ars vivendi M Peraica 43

Ars vivendi M Peraica 44

Ars vivendi M Peraica 45

Ars vivendi M Peraica 46

Ars vivendi

Foto: dr. Žarko Udiljak

 

No Comments

Post A Comment