Predstavljena knjiga “Obitelj – škola ljubavi i života” dr. Danijele De Micheli Vitturi

Obitelj 24

U velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, u ponedjeljak 11. prosinca u organizaciji Hrvatskoga katoličkog društva, Hrvatske zajednice bračnih susreta i Hrvatske udruge Benedikt predstavljena je knjiga „Obitelj – škola ljubavi i života” predsjednice splitske podružnice HKLD-a dr. Danijele De Micheli Vitturi izdana u nakladi Crkva u svijetu

O knjizi su uz autoricu govorili, psihologinja Jelena Burazin, dr. Jadranka Vlašić Matas i akademski slikar prof. Josip Botteri Dini, a program je kroz predstavljanje knjige vodio dr. don Ante Mateljan. U glazbenom dijelu programa sudjelovao je mješovit zbor Nadbiskupije klasične gimnazije „Don Frane Bulić” pod vodstvom s. Lidije Matijević. Sadržajno je knjiga na 192 stranice podijeljena u 16 posebnih priloga govore o bračnom i obiteljskom životu.

“Knjiga nije samo za supružnike, nego štivo za svakog čovjeka koji vjeruje u zdravu kršćansku obitelj. Ovo je priručnik shvaćanja dinamike obitelji i primjer uspješnog svladavanja prepreka koje nas na putu gradnje vlastite obitelji mogu zadesiti”, kazala je Jelena Burazin, te nastavila: „Izuzetno je važno da u Godini majčinstva naše biblioteke obogatimo knjigom poput ove u kojoj jedna žena i majka, liječnica, novinarka i pjesnikinja, a prije svega osoba, koja svoju katoličku vjeru duboko proživljava i praktično živi, iz vlastitog stručnog i osobnog obiteljskog iskustva iznosi svoje viđenje vrijednosti obitelji i razloga za očuvanje iskonskih katoličkih i obiteljskih vrijednosti.” Dr. Vlašić Matas je pročitala ulomak iz knjige „Liječnik nad liječnicima” u kojem dr. Danijela piše o Uskrslom Kristu koji je liječnik duše i tijela. Josip Botteri Dini kao autor naslovnice koja prikazuje suvremenu razapetu obitelj, koja se pod raspetim Kristom drži povezana u kršćanskoj vjeri istaknuo je: “Držim kako bi ova knjiga morala biti vodič za bračne parove koji se smatraju kršćanima.”

Na kraju Danijela De Micehli Vitturi, kao specijalist obiteljske medicine, dugogodišnja suradnica Obiteljske ljetne škole, djelatnica Savjetovališta za obitelj pri Samostanu Gospe od Zdravlja i poučavateljica Billingsove ovulacijske metode govoreći o svojoj knjizi je kazala kako je knjigu objavila prigodom 60 godina života, 50 godina od Prve pričesti, 25 godina Savjetovališta za obitelj u samostanu Gospe od Zdravlja u Splitu, 20 godina na Obiteljskim ljetnim školama, 25 godina Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva.

Izvor tekst i foto: smn.hr

No Comments

Post A Comment