Predstavljanja knjige dr. Danijele de Micheli Vitturi, “Obitelj svetište i radost života”

U ponedjeljak, 5. listopada 2015. u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, u organizaciji HKLD Podružnice Split predstavljena je knjiga dr. Danijele de Micheli Vitturi “Obitelj svetište i radost života”

Na predstavljanju su sudjelovali p. Mijo Nikić, koji je istaknuo cjelovitost kršćanske antropologije kojom tekstovi autorice odišu, te ukratko pokazao glavne elemente kršćanskog pogleda na čovjeka, te don Ante Mateljan koji je uputio u aktualnost kršćanskog govora i svjedočenja o obitelji, u kontekstu održavanja redovite biskupske sinode koja je upravo započela. Autorica je zahvalila svima koji su pomogli da ovi tekstovi, koji su kroz nekoliko godina objavljivani u listu “Marija”, na ovakakv način sabrani u jednoj knjizi, koju je izdala Zaklada biskup Josip Lang, ugledaju svjetlo dana. Gospođa Anđa Veža pročitala je tekst iz knjige na temu Bračnih susreta na kojima autorica sa svojom obitelji redovito sudjeluje, a autoričin suprug Ivan tekst mr. Petra Gotovca koji nije mogao biti nazočan predstavljanju. Događaj je uljepšao mješoviti zbor Nadbiskupijske gimnazije don Frane Bulić, pod ravnanjem s. Lidije Matijević.

U srijedu, 7. listopada 2015. u dvorani Muzeja grada Kaštela u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću, po drugi put je predstavljena knjiga dr. Danijele de Micheli Vitturi “Obitelj svetište i radost života”, ovaj put u organizaciji Muzeja grada Kaštela, a prigodom proslave Dana hrvatske državnosti. Uz spomenute predstavljače p. Miju Nikića i don Antu Mateljana, o knjizi je govorio i prof. Mate Šimundić, koji je, citirajući pojedine dijelove, istaknuo ne samo autentični kršćanski sadržaj nego i praktičnu korist ovoga djela, koje može poslužiti ne samo kao zbirka uputa za kršćanski život u obitelji, nego i kao duhovno štivo budući da sadrži i molitve u kojima se svi koji žive obiteljskim životom mogu prepoznati. Autorica je pročitala nekoliko svojih poetskih tekstova, a zajedničkom pjesmom začinjena je ugodna večer na kojoj se okupio lijepi broj slušatelja, unatoč kiši i vjetru.

I za kraj: kao najava

HKLD Podružnica Split, prigodom proslave blagdana sv. Luke, organizira dvodnevnu duhovnu obnovu u franjevačkiom samostanu u Zaostrogu, u subotu 17. i nedjelju 18. listopada 2015. godine, koji će predvoditi duhovnik podružnice don Ante Mateljan.

logo hkld 20 04 2014

No Comments

Post A Comment