Predsjednik Hrvatskog katoličkog liječničkog društva u posjetu požeškom biskupu

Požeški biskup primio predsjednika Hrvatskog katoličkog liječničkog društva

Predsjednik Hrvatskog katoličkog liječničkog društva doc. dr. sc. prim. Rok Čivljak, u pratnji s dopredsjednikom dr. sc. Petrom Bilićem i duhovnikom prof. dr. sc. don Ivanom Bodrožićem, 20. ožujka posjetili su biskupa Antuna Škvorčevića u Biskupskom domu u Požegi

Biskup je upoznao goste s povijesno-kulturnom baštinom Požeške doline i djelovanjem Crkve na ovim prostorima, napose isusovaca u Požegi nakon oslobođenja od Osmanlija, povezanih sa zgradom današnjeg sjedišta Požeške biskupije, s povijesnom knjižnicom u čijem fondu su tragovi svih ustanova koje su djelovale u navedenoj zgradi i sa znamenitostima i poviješću crkve sv. Lovre, te im je predstavio razloge za osnutak Požeške biskupije 1997. godine.

Predsjednik Čivljak prikazao je biskupu Antunu trenutno epidemiološko stanje u Republici Hrvatskoj, spomenuvši zalaganje brojnih medicinskih djelatnika da uz zdravstvenu pomoć pruže i duhovnu potporu svima oboljelima, na što su napose pozvani članovi Hrvatskog katoličkog liječničkog društva. Izložio je stanje Društva, potrebu izrade njegova dorađenog Statuta i nastojanje oko funkcionalnije strukture Društva. Biskup je istaknuo kako je pri tom važno imati na umu da bi Društvo trebalo svojim djelovanjem biti ugrađeno u mjesnu Crkvu, te je za primjer naveo Hrvatsku katoličku udrugu medicinskih sestara i tehničara u Požeškoj biskupiji. Sugovornici su razmotrili i pitanje tradicionalnog hodočašća zdravstvenih djelatnika iz Požeške biskupije u Voćin, koje će se ove godine održati 22. lipnja. Predsjednik Čivljak očitovao je želju da uz članove podružnica Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva s područja Požeške biskupije, i članovi iz drugih podružnica sudjeluju na spomenutom hodočašću.

Požeški biskup primio predsjednika Hrvatskog katoličkog liječničkog društva 2

Nakon susreta s biskupom, gosti su u Dvorani bl. Alojzija Stepinca Biskupskog doma u Požegi sudjelovali na godišnjoj skupštini Hrvatskog katoličkog liječničkog društva – podružnica Požega.

Autor: IKA

 

logo HKLD 30 god

 

 

No Comments

Post A Comment