Predsjednik FEAMC-a i predsjednik HKLD-a posjetili Biskupa Šaška

Zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško, u ponedjeljak 3. lipnja u prostorijama Ureda zagrebačkoga nadbiskupa,  razgovarao je s predsjednikom Europske federacije katoličkih liječničkih društava (FEAMC) prof. dr. Vincenzom Defilippisom i predsjednikom Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva (HKLD) prof. dr. Rokom Čivljakom, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

 

U ponedjeljak 3. lipnja 2024. pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško u prostorijama Ureda zagrebačkoga nadbiskupa razgovarao je s predsjednikom Europske federacije katoličkih liječničkih društava (FEAMC) prof. dr. sc. Vincenzom Defilippisom koji boravi u Hrvatskoj povodom sastanka Upravnoga odbora FEAMC-a i konferencije „Profesionalni i etički izazovi u medicini tijekom ratnih sukoba“, održane u Đakovu i Vukovaru od 30. svibnja do 2. lipnja 2024., u organizaciji Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva (HKLD). U razgovoru je sudjelovao i prof. dr. sc. Rok Čivljak, predsjednik HKDL-a te nadbiskupov tajnik vlč. Andrija Miličević.

Osim osvrta na Konferenciju iznimno aktualnoga sadržaja u ozračju sadašnjih ratnih sukoba u svijetu, razgovaralo se o dragocjenosti služenja katoličkih liječnika za promicanje ljudskoga dostojanstva, solidarnosti; za zaštitu otajstva života i za otvaranje obzora međuljudskih susreta u svim područjima života. Dotaknute su i neke goruće teme glede sustava zdravstvene skrbi u Europi kao i izazovi u formaciji liječnika te tehnološki razvoj u svjetlu moralnih načela.

Izvor: Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

No Comments

Post A Comment