Predsjednica HKLD-a posjetila Podružnicu Pakrac, Lipik, Daruvar

Lipik 6

Na blagdan Pohođenja Blažene Djevice Marije, 31. svibnja 2017.,u bolničkoj kapelici SB – Toplica Lipik koja je posvećena Majci Božjoj Lurdskoj, održan je sastanak Podružnice Pakrac, Lipik, Daruvar

Ovom prigodom gost je bila predsjednica HKLD-a prof. dr. sc. Ana Planinc Peraica u pratnji dopredsjednice prof. dr. sc. Jadranke Sertić i dr. sc. Maje Peraice, urednice Glasnika HKLD-a i Monografije.

Goste i prisutne članove pozdravio je predsjednik Podružnice prim. Oto Kraml i otvorio sastanak.

Lipik 4

31. svibnja obilježava se spomen pohoda Blažene Djevice Marije svojoj rođakinji Elizabeti. Tim povodom dr. Marica Topić, tajnica Podružnice, je pročitala poglavlje iz Evanđelja Lk1, 39-56. Marija je dva mjeseca nakon bezgrešnog začeća pohodila svoju trudnu rođakinju Elizabetu, koju je Bog u dubokoj starosti blagoslovio potomkom. Elizabeta i njen muž Zaharija dobili su sina Ivana, koji je krstio Isusa u rijeci Jordan.

Prim. Kraml je dodao komentar značenja ovog Pohođenja: “Još prije nego sam Isus bude rekao da je najveća zapovijed – zapovijed ljubavi prema Bogu i bližnjemu, Marija ne misli na sebe, već misli na druge. Misli kako će jedan njezin pohod obradovati njezinu rođakinju, kojoj će moći i pomoći, s kojom će moći podijeliti veliku radost zbog skorog materinstva” (Gualberto Giachi, SI).

Lipik 3

Uslijedilo je izlaganje prof. Ane Planinc Peraica o 25 godišnjem djelovanju HKLD-a, naglasivši kako su ove aktivnosti prepoznate u našem društvu pa je tako delegacija liječnika bila primljena kod predsjednice RH gospođe Kolinde Grabar Kitarović, a izuzetan značaj je i prijam kod Kardinala Josipa Bozanića gdje su između ostalog dogovorene i aktivnosti oko organizacije Svjetskog kongresa katoličkih liječnika kojem će Hrvatska biti domaćin iduće godine.

Lipik 2

Prigodnu molitvu i blagoslov predvodio je vlč. Jozo Zorić, župnik župe Sv. Franjo Asiški u Lipiku.

Posjet predsjednice našeg Društva ovoj maloj Podružnici velika je čast, zadovoljstvo i poticaj na čemu zahvaljujem i ovom prilikom.

Uz mali domjenak zadržali smo se još neko vrijeme u ugodnom druženju i razgovoru.

Predsjednik Podružnice Pakrac, Lipik, Daruvar
Prim. Oto Kraml, dr. med., spec. fizijatar

Lipik 1

Lipik 5

 

No Comments

Post A Comment