Poziv na svetkovinu svetih Kuzme i Damjana u Kuzmincu, 26. rujna

apsida Kuzme i Damjana Kuzminec

Poziv na proslavu naših nebeskih zaštitnika sv. Kuzme i Damjana u Kuzmincu. Odlazak će biti osobnim automobilima, a prijave kod naše administrativne tajnice gospođe Slavice. Očekuju nas u što većem broju!

Poštovani!

Ovim putem pozivamo Vas da sudjelujete na svetkovini naših i Vaših nebeskih zaštitnika svetih Kuzme i Damjana mučenika u Kuzmincu. [26.9.2022.]

Već tradicionalno Vaši članovi Hrvatskog katoličkog liječničkog društva sa svojim duhovnicima hodočaste na svetkovinu mučenika ali i svojih zaštitnika u podravsku župu Kuzminec kod Koprivnice, a nadamo se da će tako biti i ove godine.

Radosno se sjećamo svih naših druženja u Kuzmincu. Ove godine svetkovinu bi predvodio preuzvišeni otac nadbiskup msgr. Mate Uzinić, riječki nadbiskup koadjutor, u zajedništvu sa Varaždinskim biskupom msgr. Božom Radošem, a prisustvovati će i nekoliko prezbitera iz Dubrovačke biskupije sa otoka Korčule; zatim duhovnici Hrvatskog katoličkog liječničkog društva, svećenici Ludbreškog dekanata, kao i brojni hodočasnici i zagovaratelji svetom Kuzmi i Damjanu.
Kako je 26. rujna ove godine radni dan (ponedjeljak), mnogi će hodočasnici (zdravstveni djelatnici) kretati na put sa svojih radnih mjesta i iz udaljenijih gradova i otoka, te smo program prilagodili tim okolnostima, tako da bi koncelebrirana sveta misa bila u ponedjeljak 26. rujna navečer u 18:00 sati.
Voljeli bi da nam i Vi, kao i svih ovih godina, svojim prisustvom uveličate ovo slavlje i budete dobrodošli gosti.

Pozdrav u Gospodinu Našem Isusu Kristu!
Članovi Župnog pastoralnog vijeća župe Kuzminec i
župnik vlč. Igor Radašić
No Comments

Post A Comment