Poziv na proslavu Sv. Kuzme i Damjana, hodočašće u Kuzminec, 26. rujna

proslava nebeskih zaštitnika svetih Kuzme i Damjana u Kuzmincu 4

Poštovani i dragi članovi HKLD-a,

i ove godine pozvani smo na  hodočašće Sv. Kuzmi i Damjanu u Kuzminec, u četvrtak 26.09.2019.g. 

Iz Zagreba krećemo u četvrtak 26.09.2019. u 15h ispred Gradskog poglavarstva, a u nastavku proslijeđujemo poziv i program proslave naših nebeskih zaštitnika.

Obzirom na organizaciju programa zamoljeni smo da se javimo čim prije.

Prijaviti se možete gđi Slavici Grubišić na mob: 095/553-8685, tel: 01/ 4817-537, e-mail: tajnistvo@www.solutionx.info Cijena hodočašća je 150 kn.

Podružnica „Branimir Richter“ HKLD-a, Zagreb
Sekcija farmaceuta i medicinskih biokemičara HKLD-a

HODOČAŠĆE  u  KUZMINEC
26. rujna 2019.

Sv. Kuzma i Damjan, mučenici

Sveti Kuzma i Damjan zaštitnici svih liječnika, ljekarnika, kirurga, zubara, farmaceuta, primalja i svog medicinskog osoblja; a oduvijek im se zagovara i vjernički puk. Već nekoliko godina članovi Hrvatskog katoličkog liječničkog društva hodočaste na svetkovinu mučenika u podravsku župu Kuzminec kod Koprivnice.

U njihovu zaštitu vjerno se zagovara osobito zagrebačka podružnica, te sekcija  farmaceuta i medicinskih biokemičara. U suradnji sa Podružnicom Koprivnica, ove godine, na dan svetkovine 26. rujna pripremili smo Vam duhovno-izletnički program na koji želimo pozvati i ostale podružnice kontinentalne Hrvatske, a prvi puta pridružit će nam se i hodočasnici sa otoka Koručule iz župa Smokvica i Čara.

Prije svečane euharistijske službe blagosloviti će se poprsje blaženog Alojzija Stepinaca, koje je postavljeno ispred ulaza u crkvu, a u spomen boravka i dijeljenja svete Potvrde davne 1935. godine.

Svetu misu predslavit će preuzvišeni biskup monsinjor Josip Mrzljak, apostolski administrator Varaždinske biskupije sa Vaši duhovnicima i lokalnim svećenstvom.

Kako je 26. rujna ove godine radni dan (četvrtak), mnogi će hodočasnici kretati na put sa svojih radnih mjesta i iz udaljenijih gradova, tako da smo program prilagodili tim okolnostima.

Program proslave svetkovine sv. Kuzme i Damjana 26. rujna 2019.:

17:00-17:30

Dolazak u Kuzminec, doček gostiju i mala okrepa.

17:30-18:00

Razgledavanje crkve, prilika za svetu ispovijed.

18:00-19:00

Blagoslov poprsja blaženog Alojzija Stepinca i koncelebrirana sveta misa u čast sv. Kuzmi i Damjanu koju predslavi biskup varaždinski Josip Mrzljak sa duhovnicima HKLD-a i svećenicima ludbreškog dekanata.

19:00

Svečana večera za sve goste.

 

No Comments

Post A Comment