Poziv na proslavu Papina dana 13. ožujka 2016.

Proslava Papina dana održati će se u nedjelju, 13. ožujka s početkom u 19:30 sati, u dvorani „Vijenac“ Nadbiskupijskog pastoralnog instituta, Kaptol 29a u Zagrebu

papaŽelja mi je službeno Vas pozvati da nam zajedno s vašim suradnicima i članovima budete dragi gosti i da svojom prisutnošću uveličate ovu akademiju kao i euharistijsko slavlje koje će se uoči akademije u 18 sati održati u zagrebačkoj katedrali.

Prva proslava Papina dana u Hrvatskoj održana je na inicijativu bl. Ivana Merza u veljači 1926. godine stoga ove godine obilježavamo i 90-tu godišnjicu od te prve proslave. Nakon Merčeve smrti Križari nastavljaju sa svečanim proslavama i uvijek nastoje prigodno obilježiti Papin dan u široj katoličkoj javnosti.

Na ovogodišnjoj akademiji će sudjelovati cijenjeni gosti predavači sa sljedećim temama:
prof. dr. sc. Anton Tamarut – „Božje milosrđe u nauku postkoncilskih papa“
dr. sc. Anto Barišić, ofmcap. – „Sv. Leopold B. Mandić svjedok Božjeg milosrđa“

Svojim zanimljivim glazbenim izričajem ovu akademiju upotpunit će Redovnički band aid i studenti Instituta za crkvenu glazbu „Albe Vidaković“. U prilogu je digitalni oblik plakata, a najava ovog događaja nalazi se na križarskoj Internet stranici www.krizari.hr i putem pokrenutog događaja na križarskoj Facebook stranici https://web.facebook.com/events/201830456851280/

Unaprijed zahvaljujem na širenju vijesti o proslavi Papina dana. Preporučamo se u Vaše molitve i radujemo se Vašem odazivu na proslavu Papina dana. Papa Franjo svakako zaslužuje dostojnu proslavu papinskog rođendana i našu ustrajnu molitvenu potporu. Upravo onakvu na koju nas potiče od prvog dana svog pontifikata!

Darijo Burjan
predsjednik Središnjeg križarskog vodstva

 

No Comments

Post A Comment