Poziv na predavanje prof. Uršića – Problem smeća uključuje ozbiljna zdravstvena pitanja, 6. studeni

Stanko Uršić
 
Dragi prijatelji i članovi Sekcije farmaceuta i medicinskih biokemičara HKLD-a,
pozivam Vas na predavanje koje će se održati u utorak, 06. 11. 2018. u 19 sati, u protorijama HKLD-a, Praška 6/II u Zagrebu.

Predavač: prof. dr. sc. Stanko Uršić
Tema: Problem smeća uključuje ozbiljna zdravstvena pitanja

Prof. Stanko Uršić je među vodećim hrvatskim stručnjacima na području ekoloških pitanja, problema smeća, zbrinjavanja otpada, te utjecaja zagađenja na zdravlje i okoliš. Uvijek hrabro, predano, istinito i znanstveno potkrjepljeno iznosi činjenice koje drugi prešućuju te nam je čast i radost ugostiti ga kao predavača.
 
Nadam se da se vidimo u što većem broju, a za dodatni poticaj šaljem kratki sažetak predavanja.
 
Svako dobro,
Marija Benković, mr. pharm., predsjednica Sekcije farmaceuta i medicinskih biokemičara HKLD-a
 
Nastajanje smeća sve veći je globalni zdravstveno ekološki problem. Onečišćenje zraka, posljedično uništavanje zdravog okoliša, onečišćenje voda, onečišćenje tla, posljedice na proizvodnju hrane i dobivanje pitke vode, posljedice manipulativnih postupanja sa smećem kao što su spaljivanje i MBO tehnologija, uz ostalo bile su teme rasprave i na nedavnom okruglom stolu saborskog odbora za zdravstvo. Rasprava je pokazala ne samo nezavidnu situaciju glede tih problema u Hrvatskoj, već i nedostatke glede informiranosti, uključujući i ljude iz zdravstvenog sektora. Krucijalno je ipak uvidjeti da valjana rješenja problema stoje nadohvat ruke, da su ponuđena i u Zagrebu i cijeloj Hrvatskoj, da je za njih potrebno mnogo manje novca nego za promašena manipulativna kvazirješenja. Rješenje proizlazi iz ekološke znanosti; u tom kontekstu treba upozoriti na odgovornost prije svega politike, ali i ljudi iz zdravstveno ekološkog sektora. (prof. Stanko Uršić)  
No Comments

Post A Comment