Poziv na hodočašće u Kuzminec, 26. rujna 2016.

Poštovani članovi i prijatelji HKLD-a, na poziv i inicijativu varaždinskog biskupa mons. Josipa Mrzljaka, a povodom blagdana sv. Kuzme i Damjana, pozivamo vas na hodočašće u Kuzminec u ponedjeljak 26.09.2016.

Kuzminec

Ovim hodočašćem ujedno se duhovno pripremamo za proslavu 25 godina HKLD-a

Kuzminec je mala župa Ludbreškog dekanata u srcu Podravine, na pola puta između Ludbrega i Koprivnice. Župna crkva posvećena je sv. Kuzmi i Damjanu, zaštitnicima liječnika i farmaceuta. Crkva je pod posebnom državnom zaštitom kao spomenik kulture nulte kategorije, biser baroka toga kraja, od poda do stropa ispunjena živopisnim freskama.

PROGRAM:

– 15h polazak autima ispred zgrade Gradskog poglavarstva, Trg S. Radića, Zagreb

– 17h dolazak u Kuzminec, vrijeme za osobnu molitvu, ispovijed i duhovni razgovor (na raspolaganju duhovnik Sekcije farmaceuta, vlč. Kristijan Kuhar)

– 18h Sv. Misa, predvodi preč. Koren (župnik iz M. Bistrice)

– večera

– 21h polazak za Zagreb

– 22,30h dolazak u Zagreb

Cijena: 50kn
Prijave: gđa Slavica Grubišić, mob: 095/5538-685, tel: 01/ 4817-537, e-mail: tajnistvo@www.solutionx.info

Sv. Kuzma i Damjan, zaštitnici liječnika i farmaceuta »Kao sveti liječnici su svoju patničku braću ne samo nesebično i besplatno liječili već su i beznadnim bolesnicima pokazivali na nebo. Zato njihovo svjedočanstvo i njihov patronat upravo za naše doba imaju trajno značenje.« (Peter Manns)

Molitva sv. Kuzmi i Damjanu

Bože, ti si svetog Kuzmu i Damjana odredio da budu liječnici ljudskih duša i tijela bez ikakve nadoknade. Obdario si ih darom čudotvornog liječenja i po njima proslavio svoje svemoćno ime. Molimo te, svemogući Bože, pogledaj i na današnje bolesnike u duši i tijelu, po zagovoru svojih svetih liječnika Kuzme i Damjana, izliječi njihove boli, obdari ih zdravljem da ti trajno zahvaljuju. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen. (bitno.net) Oče naš…

mr. Marija Benković

No Comments

Post A Comment