Poziv na hodočašće – PUTEVIMA SVETOGA PAVLA, TURSKA, od 23. do 30. ožujka 2020.

logo kriz

Pismo duhovnika don Ivana Bodrožića članovima HKLD-a

Poštovani članovi HKLD-a!

Vjerujem kako svi imamo pozitivno iskustvo hodočašća i hodočašćenja, bila u naša domaća svetišta ili ona diljem svijeta. Želja mi je stoga organizirati svake godine barem jedno hodočašće izvan Hrvatske na važnija hodočasnička odredišta, a po mogućnosti i u naša nacionalna svetišta diljem Domovine. U tom smislu sam za iduću godinu pripremio ponudu agencije Kraljica mira za hodočašće u Malu Aziju putovima svetoga Pavla koju imate u privitku.

U biti riječ je o ne klasičnom hodočašću, već i dobrim dijelom studijskom putovanju, na kojem se upoznaje mjesta u kojima je kako sveti Pavao već oko polovice 1. stoljeća proširio navještaj radosne vijesti. Nakon njega će na te iste prostore doći i sveti Ivan Apostol, te se može pratiti i njegovo apostolsko djelovanje koncem 1. stoljeća u velikim maloazijskim gradovima kao što je Efez, Milet, Smirna, Pergam, itd. Ali osim kršćanske povijesti 1. stoljeća, u Maloj Aziji se može upoznati i širi kontekst razvoja i širenja kršćanstva, jer je to bio prostor na kojem su se održali i veliki opći sabori na kojima su se definirale istine vjere.

Uz ovo što sam rekao kao mali uvod upućujem na sve ostale praktične informacije koje imate u ponudi iz agencije. Napominjem da je hodočasnička grupa ograničena na 40 hodočasnika, te će agencija uzeti prema redoslijedu prijava. Za sada pa do konca siječnja isključivu mogućnost prijave imaju članovi HKLD-a, no ako se broj ne popuni onda će agencija otvoriti ponudu i drugim zainteresiranima kojih bude zanimalo ovo hodočašće.

Za sve ostale informacije stojim vam na raspolaganju.

Neka vas svih prati Božji blagoslov.

Don Ivan Bodrožić, duhovnik HKLD-a

 

 

PUTEVIMA SVETOGA PAVLA, 
TURSKA, 23. – 30. 3. 2020.

1. dan

PONEDJELJAK,

23. 3.

Sastanak u zračnoj luci Zagreb i let na posebnoj liniji za Istanbul (Vrijeme sastanka i leta bit će javljeno naknadno, kada ga javi aviokompanija). Smještaj u hotelu. Noćenje i večera. ( ovisno o letu mogućnost organiziranja kratkog razgleda Istanbula)

2. dan

UTORAK,

24. 3.

Nakon doručka odlazak do nekadašnjeg hipodroma, izvornog okupljališta stanovnika s razgledavanjem tri monumentalna spomenika kasne Antike. Posjet simbolu Istanbula Aji Sofiji i Plavoj džamiji, jedinstvenoj u svijetu po šest minareta. Razgled Topkapipalače otomanskih sultana. Za kraj dana uživanje u orijentalnim mirisima i bojama u šetnji poznatim „začinskim bazarom“. Misa po dogovoru. Večera i noćenje.

3. dan

SRIJEDA,

25. 3.

Nakon doručka fascinantna vožnja brodom po Bosporu. Na ovoj vožnji između dvije obale koje dijele Europu i Aziju doživjet ćete sklad suživota sadašnjosti i prošlosti, sjaja i jednostavne ljepote, uz prekrasne vizure Istanbula. Izlet u Canakkale podsjetit će nas na Homerovu Ilijadu. Doživjet ćete tajanstveno mjesto u koje je Homer smjestio svoju priču o trojanskome ratu. Sve do 19. stoljeća i otkrića njemačkog arheologa Heinricha Schlimanna mislio se da je Troja mitski grad, a mi ćemo sada moći uživati u njegovim vratima, tornjevima i hramovima. Vožnja se nastavlja prema Ayvaliku u kojem imamo večeru i noćenje. Misa prema dogovoru.

4. dan

ČETVRTAK,

26. 3.

Nakon doručka vožnja duž obale prema Pergamonu, grad u kojem je izumljen pergament. Razgled Akropole i najstrmijeg antičkog amfiteatra, temelja grada, hrama i ostatke knjižnice, koja je nakon one u Aleksandriji bila najveća u helenističkom razdoblju. Hram boga zdravlja Asklepiona. U nastavku posjet Smirni i misa u katedrali. Posjet mjestu mučeništva sv. Polikarpa. Vožnja prema Kusadasiju preko Izmira. Smještaj u hotelu, večera i noćenje.

5. dan

PETAK,

27. 3.

Nakon doručka vožnja u Efez, jedan od najvećih i najzanimljivijih svjetskih arheoloških lokaliteta, važan nama kršćanima posebno po djelovanju apostola Pavla. Artemidin hram spada među sedam svjetskih čuda. Posjet bazilici svetoga Ivana apostola, u kojoj se, prema tradiciji, nalazi i njegov grob. Posjet Marijinoj kući u kojoj je Blažena Djevica Marija, prema tradiciji, proživjela zadnje godine svoga života. Misa. Nastavak puta kroz plodnu dolinu Meandra u unutrašnjost prema Pamukkaleu („Pamučna palača“) poznatom po jedinstvenom kompleksu termalnih izvora, smještenom na brežuljku od vapnenačkih terasastih padina. Nakon smještaja u hotelu, prilika za termalnu kupku. Večera i noćenje.

6. dan

SUBOTA,

28. 3.

Nakon doručka posjet ostacima raskošnog grada Hierapolisa koji je, prema tradiciji pokrstio apostol Filip koji je ovdje i raspet za vrijeme cara Dioklecijana. ( u slučaju ako program će vremenski biti prilagođen posjetiti ćemo i grad Laodiceju) Temelji Apolonovog hrama iz 3. st. pr. Kr. Rimski amfiteatar sa svojih 50 stepenastih redova od travertina izgleda čarobno i kraljevski. Vožnja preko predivnog krajolika Taurskog gorja prema Antaliji s usputnim posjetom predionici tepiha gdje ćemo se upoznati s cjelokupnim procesom izrade tepiha, uz mogućnost kupnje originalnih tepiha. Misa u Hierapolisu. Smještaj i hotelu, večera i noćenje.

7. dan

NEDJELJA,

29. 3.

Nakon doručka razgled Antalije, jednog od najljepših gradova turske rivijere. Posjet najvažnijim gradskim znamenitostima. Vrijeme za kupnju suvenira, nakita i modnih proizvoda od kože. Za kraj dana posjet vodopadu Karpuzkaldiran. Misa u kapeli sv. Nikole. Večera i noćenje.

8. dan

PONEDJELJAK,

30. 3.

Nakon doručka, odlazak prema aerodromu te odlazak iz Antalije u skladu s vremenom odlaska koji će odrediti aviokompanija, prijevoz do zrakoplovne luke i put prema Zagrebu.

 

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 5.800,00 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu:   1,500, 00 kn

U cijenu uračunat popust za plaćanje u novčanicama,virmanom 5%

 

NAČIN PLAĆANJA:

-jednokratno: gotovinom, kreditnim karticama AMEX, DINERS

-obročno: gotovinom, općim uplatnicama, AMEX do 6 rata, DINERS do 24 rata

-virmanom ili e-bankarstvom:

Kraljica Mira , Zagreb

IBAN: HR8823600001101482674

Poziv na broj : 03-2020

Opis: Turska

 

NAPOMENE:

-u trenutku prijave uplaćuje se 2.000,00 kn ili (ne vraća se u slučaju odustajanja, osim u slučaju smrti u užoj obitelji i -u slučaju ozbiljne bolesti). Ostatak uplate najkasnije do 01.03.2020.

-dostaviti broj putovnice i datum rođenja.

-za Tursku nije potrebna viza, a plaćati se može američkim dolarima i eurima

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

-sedam polupansiona u vrlo dobrim hotelima u dvokrevetnim sobama i po želji trokrevetnim sobama,

-šest dodatnih ručkova,

-kvalitetni turistički autobus za sve dane u Turskoj na raspolaganju,

-lokalni vodiči

-sve potrebite ulaznice,

-vožnja brodom po Bosporu i svi razgledi kako su navedeni u programu

-putno/zdravstveno osiguranje

-stručno vodstvo i organizacija prof. dr. sc. Ivan Bodrožić

-sv misa organizirana svaki dan

 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.

Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjenje da pozorno pročitaju uvjete.

Odgovorni organizator : KRALJICA MIRA d.o.o.

Polica jamčevine i od odgovornosti uplaćena kod Euroherc osiguranje d.d.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

 

No Comments

Post A Comment