Poziv na Duhovni susret u Korizmi u organizaciji Sekcije farmaceuta

Pozivamo vas na duhovni susret u Korizmi u organizaciji Sekcije farmaceuta HKLD-a, u utorak, 01. 03. 2016. u 19 sati.

Susret s temom “Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio? (Mk 15, 34)” vodit će vlč. Silvio Košćak, koji je pripremio i poticajnu najavu predavanja

Vrijeme koje suoblikujemo svojim životima ispunjeno je ljudskom patnjom koja sve manje pronalazi utjehu. Pojedinac sve manje nalazi svoje „mjesto pod suncem“. Čovjek potporni stup svom rasklimanom životu žele pronaći u Crkvi. No, zađe li pod njezino okrilje začas će se ili razočarati ili će shvatiti da ono što traže za svoj život ne mogu pronaći u potpunosti unutar institucije.

Crkva je ponajprije „mi“ – sačinjeno od cjelovitih osoba koje su svoj razum prosvijetlile vjerom, pojedinci koji su dopustili svoju vjeru oplemeniti razumijevanjem. Takve cjelovite osobe ruke su, noge, uši i srce Krista Raspetoga i Uskrsnuloga, Boga Milosrdnoga koji želi biti potporni stup rasklimanim životima spomenutih tražitelja utjehe. Korizma koju svake godine iznova započinjemo prilika je za duhovnu obnovu, zaokret našeg duha Kristu Patniku koji nas svojim „putem boli“ želi ojačati kako bismo i mi sve koji su životom izmoreni mogli tješiti upravo onako kako on nas same tješi (usp. 2Kor 1, 4).

Pitanja o našem mjestu u Crkvi, našoj ulozi i brigama vezanim uz naš i crkveni napredak, ljudska patnja i odbačenost drugog i drugačijeg, pitanja vezana uz grijehe Crkve i moje osobne grijehe, opravdanje i milost, milosrđe i nježnost, pitanja o tome ostati u Crkvi grešnika ili spoznati obilje milosti koje Bog izlijeva na raskajanog grešnika, i mnoga druga pitanja koja svoj odgovor imaju u Kristu, središtu naših života, mogu biti načeta s pokušajima davanja odgovora unutar korizmenog vremena. Upravo ćemo to pokušati učiniti i u ovoj duhovnoj obnovi koja svoj temelj nalazi u jednim od posljednjih riječi umirućeg Krista:

„Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio?“ (Mk 15, 34)

logo hkld 20 04 2014

No Comments

Post A Comment