Posvetna molitva katoličkih liječnika Presvetom Srcu Isusovu

Presveto Srce Isusovo

Mi liječnici cijelog svijeta posvećujemo se tebi Presveto Srce Isusovo i obvezujemo se uzeti te kao svoj uzor, učiti od tebe svog gospodara i prijatelja, Gospodina i Boga. Iz tebe Presveto Srce Isusovo prosimo milost voljeti onako kako si ti voljelo i služiti onako kako si ti služilo.

Presveto Srce Isusovo, isto ono srce koje kuca i u našim grudima i u svakom ljudskom biću, daj nam da čuvamo dostojanstvo ljudskog života od začeća do smrti, da ga branimo i liječimo. Daj da riječima i postupcima budemo dostojni poziva služenja i pomoći bolesnicima.

Božansko Srce Isusovo, koje si voljelo ljudskim srcem, daj da te prepoznamo u onima koji pate, da se ne okrećemo od njihovih nedaća nego da im služimo u radosti onako kako bismo i mi htjeli da se služi nama. Daj nam srce puno mudrosti i snage da sve svoje vještine možemo staviti u službu općeg dobra i vječnog života te širenja radosne vijesti spasenja za sve ljude.

Krotko Srce Isusovo, na križu probodeno, daj nam i ponizno srce da u svom poslanju prihvaćamo naša ljudska ograničenja, da iz vlastitih slabosti možemo razumjeti krhkost ljudi kojima smo poslani i čije boli trebamo izliječiti i ublažiti. Potreba nam je pomoć obitelji i supružnika, djece i prijatelja, radnih kolega, pa ti i njih prikazujemo.

Isuse blaga i ponizna srca…
Učini srca naša po srcu svome!

D.T.

 

logo HKLD 30 god

No Comments

Post A Comment