POSVETNA MOLITVA KATOLIČKIH LIJEČNIKA P. SRCU ISUSOVU, 7. lipnja u 18.30 sati

HRVATSKO KATOLIČKO LIJEČNIČKO DRUŠTVO
Podružnica „Branimir Richter” u Zagrebu
poziva Vas na (5. po redu)
obnovu posvete Presvetom
Srcu Isusovu.

Petak, 7. lipnja 2024. u 18.30 sati
Crkva Presvetog Srca Isusova
KBC „Sestre milosrdnice“, Vinogradska 29

Upravni odbor
Podružnice

POSVETNA MOLITVA KATOLIČKIH LIJEČNIKA P. SRCU ISUSOVU
Mi liječnici cijelog svijeta posvećujemo se tebi, Presveto Srce Isusovo, i obvezujemo se uzeti te kao svoj uzor, učiti od tebe, svog gospodara i prijatelja, Gospodina i Boga. Ponizno prosimo milost voljeti onako kako si ti voljelo i služiti onako kako si ti služilo.
Presveto Srce Isusovo, isto ono srce koje kuca i u našim grudima i u svakom ljudskom biću, daj nam da čuvamo dostojanstvo ljudskog života od začeća do smrti, da ga branimo i liječimo. Daj da riječima i postupcima budemo dostojni poziva služenja i pomoći bolesnicima.
Božansko Srce Isusovo koje si voljelo ljudskim srcem, daj da te prepoznamo u onima koji pate, da se ne okrećemo od njihovih nedaća nego da im služimo u radosti onako, kako bismo i mi htjeli da se nama služi. Daj nam srce puno mudrosti i snage da sve svoje vještine možemo staviti u službu općeg dobra i vječnog života te širenja radosne vijesti spasenja za sve ljude.
Krotko Srce Isusovo, na križu probodeno, daj nam da u svom poslanju prihvaćamo svoja ljudska ograničenja, da iz vlastitih slabosti možemo razumjeti krhkost ljudi kojima smo poslani i čije boli trebamo izliječiti i ublažiti.
Potreba nam je pomoć obitelji i supružnika, djece i prijatelja, radnih kolega, pa ti i sve njih prikazujemo, i za njih molimo.
Isuse blaga i ponizna srca… Učini srca naša po srcu svome!

No Comments

Post A Comment