Posveta Presvetom Srcu Isusovu, petak 16. lipnja

HRVATSKO KATOLIČKO LIJEČNIČKO DRUŠTVO
Podružnica „Branimir Richter” u Zagrebu
poziva Vas

u petak, 16. lipnja 2023. u 18.30 sati

– na IV. po redu –

OBNOVU POSVETE
Presvetom Srcu Isusovu
Crkva Presvetog Srca Isusova

KBC „Sestre milosrdnice“, Vinogradska 26

POSVETNA MOLITVA KATOLIČKIH LIJEČNIKA P. SRCU ISUSOVU

Mi liječnici cijelog svijeta posvećujemo se tebi, Presveto Srce Isusovo, i obvezujemo se uzeti te kao svoj uzor, učiti od tebe, svog gospodara i prijatelja, Gospodina i Boga. Ponizno prosimo milost voljeti onako kako si ti voljelo i služiti onako kako si ti služilo.
Presveto Srce Isusovo, isto ono srce koje kuca i u našim grudima i u svakom ljudskom biću, daj nam da čuvamo dostojanstvo ljudskog života od začeća do smrti, da ga branimo i liječimo. Daj da riječima i postupcima budemo dostojni poziva služenja i pomoći bolesnicima.
Božansko Srce Isusovo koje si voljelo ljudskim srcem, daj da te prepoznamo u onima koji pate, da se ne okrećemo od njihovih nedaća nego da im služimo u radosti onako, kako bismo i mi htjeli da se nama služi. Daj nam srce puno mudrosti i snage da sve svoje vještine možemo staviti u službu općeg dobra i vječnog života te širenja radosne vijesti spasenja za sve ljude.
Krotko Srce Isusovo, na križu probodeno, daj nam da u svom poslanju prihvaćamo svoja ljudska ograničenja, da iz vlastitih slabosti možemo razumjeti krhkost ljudi kojima smo poslani i čije boli trebamo izliječiti i ublažiti.
Potreba nam je pomoć obitelji i supružnika, djece i prijatelja, radnih kolega, pa ti i sve njih prikazujemo, i za njih molimo.

      Isuse blaga i ponizna srca…
      Učini srca naša po srcu svome!
No Comments

Post A Comment