Posjet Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra i rekreativno poslijepodne na Sljemenu

Gornja Bistra i Sljeme

U nedjelju, 05. studenog, u jutarnjim satima desetak članova Sekcije mladih posjetilo je Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra. U Bolnici nas je dočekao mr.sc. Tomislav Gojmerac, dr.med., specijalist pedijatrijske neurologije. Po završetku vizite dr. Gojmerac je velikodušno odvojio vrijeme za nas te nam ispričao kako funkcionira bolnica, svoje iskustvo rada u medicini, svoj doživljaj malih pacijenata iz bolnice, kako pristupiti djeci u bolnici te na vrlo motivirajući način iznio svoje stavove o ulozi liječnika naspram pacijenta i medicine općenito. Podsjetio nas je na jednu izuzetno bitnu stvar … citirajući Majku Tereziju: „Nije nužno činiti velike stvari, već činiti sve s puno ljubavi”… i to je ono što naši pacijenti, a posebno pacijenti u Gornjoj Bistri, trebaju.

Ostali smo još neko vrijeme družiti se s djecom u bolnici.

Djeci u ovoj Bolnici neki mladi su već duže vremena poput njihove obitelji, redovito ih posjećujući i brinući o njima. S druge strane, za druge će to tek postati mjesto na koje će rado odlaziti i otkriti jednu dublju dimenziju stvarnosti koju ova Bolnica pruža.

U nešto manjem broju nastavili smo popodnevno druženje kroz rekreaciju na Sljemenu. Jesenski ugođaj, zalazak sunca, dijeljenje dojmova od prijepodneva …

Ovaj prelijepi dan smo zajedno i završili večerom u gradu i odlaskom na Svetu Misu.

Lijep pozdrav do sljedeće aktivnosti,
Mateja Šegović, dr.med.
voditeljica Sekcije mladih

No Comments

Post A Comment