Posjet Centru za život na blagdan Nevine dječice

split 1

Na blagdan Nevine dječice posjetili smo Centar za život u splitskom Velom Varošu

Nakon redovitog klanjanja pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, na kojem se članovi splitskog ogranka HKLDa okupljaju svaki utorak od 9:30 do 10:30 u crkvi Gospe od zdravlja, po lijepom prosinačkom vremenu zaputili smo se kroz Varoš do našeg Centra za život. Nas troje (Danijela, fra Nikica i ja) smo bez najave pokucali na vrata malene kućice uz samostan Služavki Malog Isusa. Iako smo ju iznenadili našim posjetom, voditeljica Centra gđa Marija Šošić nije se dala zbuniti, odmah nas je okružila svojim gostoprimstvom i toplinom. Uz kavu i kolače upoznala nas je sa radom centra i brojnim aktivnostima koje centar vodi i koordinira. Centar je ne samo središte inicijative „40 dana za život“ već i savjetovalište za trudnice, za žene i muškarce koji pate od postabortivnog sindroma, organizira seminare za parove koji žele a ne mogu imati djecu, programe za mlade… Centar organizira i koordinira sve oblike pomoći potrebitim majkama i obiteljima, od hrane, odjeće, preko opreme za majke i djecu do pomoći kod plaćanja stanarine i režija. Bili smo iskreno oduševljeni slušajući o svjedočanstvima majki koje su zahvaljujući inicijativama Centra odlučili roditi svoju djecu a sebi darovati najveći dar: majčinstvo.

Centar surađuje s HKLDom od samog osnutka, a u razgovoru smo razmišljali o novim vidovima suradnje koje ćemo u bliskoj budućnosti razraditi i provesti u život. Kao prava domaćica, gđa Šošić nas je ispratila s prigodnim darovima: nekoliko zadnjih brojeva „Pohoda“, tromjesečnika Udruge, značkicom sa stopalima desetotjednog ljudskog stvorenja i knjigom Ante Čaljkušića „Zvrk u Božjim rukama“.

Gospođi Šošić, dragoj Mariji hvala na ovom, tako prigodnom iskustvu, a našim čitateljima poziv da se jave u Centar i ponude malo svog vremena i stručnog iskustva, dobrih katoličkih liječnika im uvijek treba.

Prof. dr. sc.Ivica Grković, predsjednik splitske podružnice HKLDa

split 3

split 4

split 2

 

 

 

 

 

No Comments

Post A Comment