Pogledajte sudjelovanje prim. Šmalcelj u emisiji Riječ i život (HRT – HTV 1) u petak, 12. veljače od 11 sati

Ruzica Smalcelj 2

Pogledajte nastup prim. dr. sc. Ružice Šmalcelj u emisiji Riječ i život (HRT – HTV 1) u epizodi pod naslovom Pastoral bolesnika, u petak, 12. veljače od 11:08 sati

Prim. dr. sc. Ružica Šmalcelj, dr. med., spec. interne medicine obnaša dužnost članice Suda časti Hrvatskog katoličkog liječničkog društva i članica je HKLD-a od samog osnutka, članica je Hrvatskog liječničkog zbora, Europskog udruženja za nefrologiju, dijalizu, transplantaciju te Američkog društva za transplantaciju. Istaknuta transplantacijska nefrologinja, prim. Šmalcelj susretala se s teškim bolesnicima. Najveći dio svog rada provela je u liječenju bolesnika s bubrežnim bolestima; prvenstveno bolesnika s kroničnim i akutnim bubrežnim zatajenjem te bolesnika s presađenim bubregom. Dr. Šmalcelj 29 godina članica je najuspješnijeg hrvatskog i jednog od najuspješnijih svjetskih transplatacijskih timova – Tima za transplantaciju bubrega. Odlaskom u mirovinu nastavlja sa znanstvenim radom.

Riječ i život, HRT — HTV 1, petak, 12.02.2021. u 11:08 sati

  • Epizoda (naslov):  Pastoral bolesnika

Papa Franjo neprestano poziva vjernike da, poput Isusa, budu blizu bolesnicima i umirućima. Da im pruže ruku, ohrabre, utješe, pomognu. Isus je svoju blizinu potrebitima iskazivao tijekom cijelog svog javnog djelovanja i zato je jedno od temeljnih poslanja Crkve od samih njezinih početaka – briga za bolesne i umiruće. O pastoralu bolesnika, patnji i svojim iskustvima suočavanja s teškim bolestima govore gosti emisije primarijus dr. sc. Ružica Šmalcelj, dr. med. i vlč. Ivan Lastovčić, župnik župe sv. Ivana Krstitelja u Zagrebu.

  • Režija:  Monika Štengl
  • Urednik i voditelj:  Domagoj Puškarić

Ruzica Smalcelj 1
Prim. dr. sc. Ružica Šmalcelj, dr. med., spec. interne medicine obnaša dužnost članice Suda časti Hrvatskog katoličkog liječničkog društva i članica je HKLD-a od samog osnutka

 

Prenosimo pismo gospodina Domagoja Puškarića, urednika Programskog odjela Religija HTV-a, nakon emisije Riječ i život

Poštovani članovi HKLD-a,

prvo bih želio svima čestitati skorašnju obljetnicu Društva.

Također, isprike što se nisam ranije javljao, jednostavno sam zapeo u nekim svojim obavezama.

Nadalje, moram pohvaliti vašu kolegicu Ružicu Šmalcelj koja je bila odlična u današnjoj emisiji Riječ i život. Snimka emisije je dostupna na platformi HRTi u religijskom programu u videoteci. Također, emisija je stavljena i na televizijski YouTube kanal pa ju kao takvu možete staviti na vaše stranice i dijeliti dalje ako želite.

Link https://www.youtube.com/watch?v=Lq1Y8H5uYZg

Prilog o Društvu za Mir i dobro je koliko znam snimljen i trebao bi ići u nedjelju.

Hvala svima koji su sudjelovali i nadam se da ćemo se već vidjeti nekom prvom prilikom.

Domagoj Puškarić

novinar/urednik 
Programski odjel Religija HTV

hkld.hr

 

logo HKLD 30 god

 

No Comments

Post A Comment